14.06.2015 17:54

MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, bakım onarım ve işletme ihalesi kapsamında il genelinde mevcut olan 11 adet atıksu arıtma tesisinin sistemli olarak işler hale gelmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda bulunan Gelenbe Atıksu Arıtma Tesisinin teknik problemlerinin giderildiği ve 1-2 gün içerisinde atıksu alımına başlayacağı belirtildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı ekipleri, Kırkağaç ilçesine bağlı Gelenbe Mahallesi’nde bulunan tesislerin uzun yıllar atıl durumda bırakılmış olması sebebiyle yaşadığı teknik problemleri çözüme kavuşturdu. Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı’nca, tesislerde yaşanan sorunlara yönelik çözümlerin üretildiği, teknik arızaların giderildiği ve önümüzdeki 1-2 gün içerisinde tesise tekrar atıksu alımına başlanacağı bildirildi. MASKİ Genel Müdürlüğü’nce, Gelenbe’de bulunan Atıksu Arıtma Tesislerinin çevre temizliği ve ilaçlamasının yapıldığı, iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının devam ettiği ve tesislerin tam verimle arıtma yapmasının sağlandığı ifade edildi.

MASKİ Doğanın Dostu

Manisa’ya atık su arıtma tesislerinin kazandırılması noktasında MASKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmalara devam edeceği belirtilirken, mevcut tesislerin sağlıklı ve sistemli bir şekilde işlemesi için sürekli kontrol altında tutulacağı ve böylece atıksuların alıcı ortamda yaratacağı olumsuz etkilerin azaltılmasının amaçlandığı ifade edildi.