14.06.2015 22:03

Jandarma Teşkilatı’nın 176.kuruluş yıl dönümü Manisa İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen programla kutlandı. Programa, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı da katıldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da da Jandarma Teşkilatı’nın 176.kuruluş yıl dönümü kutlandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen kutlama programına, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Yunusemre İlçe Kaymakamı Yüksel Topal, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Albay Bülent Mercan, Jandarma Teşkilatının 176. Yıldönümünü kutlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Mercan, “ 176 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakarca ve kahramanca hizmet eden; Tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu kanun ordusu Jandarma Genel Komutanlığı’nın kuruluş yıldönümünü kutlamaktan dolayı büyük gurur içindeyiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından bomba arama ve narkotik köpekleri bir gösteri gerçekleştirdi. Gösterinin ardından protokol Jandarma Genel Komutanlığı’nın hizmetlerinin anlatıldığı sergiyi gezdi. Programın ardından bir kokteyl gerçekleştirildi. Kokteylde Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası da davetlilere müzik dinletisi sundu.