Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
18.06.2015 13:23

Gediz’in kurtarılması noktasında yoğun mesai harcayan MASKİ (Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası Toplantısı’nda 1 yıllık süreçte yapılan çalışmaları değerlendirdi. Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Projeler Dairesi Başkanı Bircan Kaynak, “Geride kalan süreçte 11 adet atık su arıtma tesisinin ihalesini gerçekleştirdik. MASKİ olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Gediz konusunda sorumluluğumuzun farkındayız” dedi.

Gediz Havzası’nın kurtarılması noktasında ilgili kurumlar, Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin başkanlığında toplandı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi Baş Mühendisi Ahmet Avni Atayol, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, MASKİ Projeler Dairesi Başkanı Bircan Kaynak, Atık Su Arıtma Dairesi Başkanı A. Ulvi Kaynak, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Öztozlu ile ilgili müdürlükler ve temsilcileri katıldı.

Gediz Havzası’nın Önemi Büyük

Gediz Havzası Yönetim Heyeti toplantısında açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin gerçekleştirdi. Zehin, "Gediz havzası çok büyük bir öneme sahip. Bununla ilgili olarak toplantılar yapacağız. Yaptığımız toplantılar neticesinde anlamlı ilerlemeler olup olmadığını da ciddi şekilde takip edeceğiz” dedi.

Herkes Üzerine Düşeni Yapmalı

Gediz Havzası’nın temizliği noktasında ilgili kurumların üzerlerine düşeni yapması için çalıştıklarını belirten Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı da, “Suyun en verimli şekilde kullanımını sağlamayı amaçlıyoruz. Hedefimiz, mevcut problemleri ortaya koyup bunu tartışıp uygun çözümler geliştirmektir. Bu toplantılara gelen ilgili kuruluşların hazırlıklı olarak gelmesi lazım. Gediz Havzası ile ilgili söylenmesi gereken çok şey var. Buradaki amacımız ilgili kuruluşların kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesini sağlamak” dedi.

MASKİ, Atık Su Arıtma İhalelerini Yaptı

Toplantıda MASKİ Genel Müdürlüğü adına Projeler Dairesi Başkanı Bircan Kaynak da bir sunum yaptı. MASKİ’nin atık su arıtma konusunda yapılan çalışmaları aktaran Kaynak, “MASKİ Gediz Havzasında en fazla yerleşimi olan, dolayısıyla en fazla atık su üreten bölgenin Manisa Büyükşehir sınırları dahilinde olduğu bilinciyle harekete geçerek, öncelikle Manisa (Merkez), Turgutlu, Alaşehir, Gördes, Sarıgöl, Demirci, Selendi ilçelerine atık su arıtma tesisleri için İller Bankası’ndan kredi çıkardık ve Nisan ayı içerisinde Manisa Merkez, Turgutlu ve Gördes’e yapılacak Atık Su Arıtma Tesisleri’nin ihalesini yaptık. Gördes Atık Su Arıtma Tesisi’nin yer teslimi yapıldı. Alaşehir, Gördes, Sarıgöl, Demirci, Selendi Atık Su Arıtma Projelerini yaptırdık. Bankaca onaylanmasına müteakip ihalesini gerçekleştireceğiz” dedi.

11 Atık Su Arıtma İşletmeye Alındı

İl genelinde mevcut 11 atık su arıtma tesisini işletmeye aldıklarını belirten Kaynak, “İl genelinde mevcut olan 11 Atık Su Arıtma Tesisi’nin bakım onarım ve işletme ihalesini tamamladık. Bu tesisler enerji maliyeti dolayısıyla yıllardır atıl durumdaydı. Belediyeler işletme giderleri nedeniyle bu tesisleri çalıştıramamışlar. Biz bu tesislerin ihalesini 24 aylık olarak gerçekleştirdik. Nisan ayı içerisinde yüklenici firmaya yer teslimini de yaptık. Şimdi tesislerimiz işletilmeye başladı” diye konuştu.

97 Mahalleye İçme Suyu ve Kanalizasyon Projesi

İçme suyu ve kanalizasyonu bulunmayan 17 ilçe 97 mahalleye proje ürettiklerini belirten Kaynak, “MASKİ olarak ilçelerde muhtarlarla yapılan toplantılar sonucu acik kapsamında ele alınması belirlenen 17 ilçede toplam 97 mahallenin kanalizasyon ve içme suyu projelerinin ihalelerini gerçekleştirdik. Projelerini tamamladık. Yapımı ile ilgili kredi başvurusunda bulunduk” diye konuştu. Sunumun tamamlanmasının ardından söz alan Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, MASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Gediz ve arıtmalar konusunda yakın temas içerisindeyiz. Sık sık görüşüyoruz ve MASKİ’nin 1 yıllık süreçte yaptığı çalışmalardan memnunuz. Gediz’e faydası olan çalışmalarından dolayı MASKİ yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu