Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.07.2015 11:44

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve tarihin gün yüzüne çıkarılması ve medeniyetler beşiği olan Anadolu’ya yeni eserler kazandırılması amacıyla kazılarına destek verdiği Aigai Antik Kenti, belgesele konu oldu. ‘Taşların Dili’ adlı arkeolojik belgesel programının ilk bölümü keçi kenti olarak bilinen Aigai’de gerçekleştirildi. Belgeselin ilk gösterimine Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil de katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirasın ortaya çıkarılması için kazılarına destek verdiği Aigai Antik Kenti, 360 televizyonu tarafından belgesel konusu oldu. Belgeselin tanıtımına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil’in yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Belediyesi Başkan Vekili Kefaettin Öz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, 360 televizyonu sahibi Ethem Sancak, programın set ekibi ve Yunusemre ilçesine bağlı Köseler Mahallesi sakinleri katıldı.

“Büyükşehir Bizim Şansımız”

Aigai belgeselinin gösteriminden önce konuklar, iftar sofrasında bir araya geldi. Konukların samimi bir ortamda iftarlarını açmalarının ardından, ‘Taşların Dili’ programının gösterimi gerçekleşti. Programın hazırlayıcısı ve sunucusu olan Özgür Özgülgün konuşma yapmak üzere Prof. Dr. Ersin Doğer’i kürsüye davet etti. Kazı Başkanı Prof. Dr. Ersin Doğer, 12 yıldır Aigai’de kazıların devam ettiğini belirterek, “İzinlerin alınmasında bize büyük kolaylıklar sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura’ya, bizim bu seneki en büyük şansımız olan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum” dedi.

Kültür Mirası Gün Yüzüne Çıkacak

Kazı Başkanı Prof. Dr. Ersin Doğer’in konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş söz aldı. Memiş, “Aigai Antik Kenti’ndeki kazıların uzun yıllar süreceğini tahmin ediyorum. 2 bin 500-3 bin yıllık bir tarihi olan kenti hocam ve arkadaşları ortaya çıkarmak için daha çok çalışacaklar. Tarih; geçmişten aldığı güçle, geleceğe yön verir. Bu açıdan baktığımızda 1000 yıldır yurt yaptığımız Anadolu, Aigai gibi birçok kültürün izlerini taşıyor. Toplum olarak tarihi değerlerimize kültürel anlamda, yeni yeni bir bilinçlenme yaşıyoruz. Öyle sanıyorum ki Manisa’da yapılan bu çalışma Türkiye’ye örnek olacaktır. Tabi Manisa Büyükşehir Belediyesi, kültürün ortaya çıkarılmasına kayıtsız kalmamıştır. Hocamın belirttiği gibi kazı çalışmalarına azımsanmayacak bir bütçeyle katkı vermeye çalıştık. Yapılan diğer çalışmalara da örnek olmaya çalışıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, tarihin gün yüzüne çıkarılması için bu tür çalışmalara önem veriyoruz. Tabi mevzuatımızda buna izin veriyor. Hatta bu sadece hukuki bir zorunluluk olarak algılanmıyor bizim açımızdan. Bu topraklarda yaşayan medeniyetlerin gün yüzüne çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Bu manada çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Ersin Doğer hocamıza, Manisa’mızın tanıtımına katkıda bulunacak bu programı hazırladıkları için 360 televizyonuna teşekkür ediyorum. Sözlerime son vermeden önce de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selamlarını sizlere iletiyorum” dedi.

Desteklerimiz Devam Edecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’in ardından Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil konuşma yaptı. Aigai’nin mimari açıdan değerlendirmede bulunabileceği iki özelliği olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, “Aigai’lilerden önce gelen atalarının meydana getirdiği lokum taşı döşemeciliği, ikincisi ise ayakta kalan duvar. Antik kentlerde böyle bir duvar inşa edildiğini ben burada gördüm. Bu açıdan Aigai çok önemli bir kent. Belediyemiz bundan sonraki süreçte de desteklerine devam edecek. Çalışma tamamlandığında çok önemli bir kent ortaya çıkacak” diye konuştu. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, kazıda emeği geçenlere ve kazıya destek sağlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Taşların Dili Aigai’de

Konuşmaların tamamlanmasının ardından katılımcılar hep birlikte 360 televizyonu tarafından hazırlanan 45 dakikalık Aigai belgeselini izlediler. Aigai’nin tanıtımına katkıda bulunacak ve turistik açıdan hareketlilik kazandırabilecek bu çalışma için Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, programın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu