Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
28.07.2015 17:34

MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli, Alaşehir ve Turgutlu’da yapılması planlanan modern kavşaklarda projeler hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bu kapsamda ilgili ilçe belediye başkanlarını konuk ederek projenin son durumu hakkında istişarede bulundu. Yapılacak kavşak projelerinin ardından ilçelerin trafik akışının rahatlayacağını ve vatandaşların güven içerisinde ulaşımlarını sağlayacaklarını ifade eden Başkan Ergün, “İlçelerimiz yıllardır hayal ettiği modern kavşaklara kavuşacak” dedi.

Salihli, Alaşehir ve Turgutlu ilçelerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik açısından güvensiz olan ve vatandaşların canını tehlikeye sokan bölgeler için planladığı modern kavşaklarda projeler hazırlandı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkan Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’i makamında konuk ederek projeler hakkında istişarede bulundular. Toplantıda Genel Sekreter Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Şehir Planlamacısı Ahmet Turgut, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu ve ilgili şube müdürleri de yer aldı.

Can kayıpları önlenecek

Toplantıda söz alan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ilçeye kazandırılacak olan modern kavşak ile birlikte mevcut yolda can kayıplarının önleneceğini belirterek, “Salihli’mizde biz ölüm yolu olarak ifade ettiğimiz garajın önü ve dört yol kavşağı ilçemizin kanayan yarası. Bu yolda hem garajın geçiş noktasında, hem de dört yol kavşağında can kaybına mal olan trafik kazalar olmakta. Bu bir süreçti. Büyükşehir Belediye Başkanımızın başlattığı bu süreçte, Salihli halkımızla şunu paylaşmıştık. Kurtarırsa alt geçit, kurtarmazsa üst geçit şeklinde. Dolayısıyla bu konuda Salihli halkımızın beklentisi çok fazla. Bir çok hattı bağlıyor. Özellikle dört yol kavşağı, garaj önü Akhisar ve Gölmarmara’yı da bağlıyor. Güzergâhı bağlamasının yanı sıra, bu yollarla 24 mahalleyi de o bölgeye taşıyoruz. Dolayısıyla bu yollarımızın hızlı bir şekilde olması, ilçemizde mal ve can kayıplarını önleyecektir. Bu anlamda Cengiz başkanımıza ve ekibimize teşekkür ediyoruz. Salihlimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Gelecek kuşaklara miras olarak kalacak

Planlaması yapılan kavşak projesi için karayollarına 2006 yılında başvuru yapılmasına rağmen bugüne kadar bir adım atılmadığını belirten Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ise, “İlçemiz için planlaması yapılan kavşağımızın, 2006 yılında Karayollarına yapılan başvurusundan 2015 yılına gelinmesine rağmen bir netice alamamıştık. Geçmişte Alaşehir’de 32 kişinin arabalarında yanarak öldüğü yerde yapılacak olan bu hizmetin, hakikatten gelecek kuşaklara, bir miras olarak kalacağını düşünüyorum. Bu konudaki gerekli hassasiyetin Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından gösterilmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunun en kısa sürede hayata geçmesini, Alaşehirliye güzel hizmetler vermesini temenni ediyorum” dedi.

Kamuoyu özlemle bekliyor

Modern kavşakları Turgutlu kamuoyunun büyük bir özlemle beklediğini dile getiren Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise, “Turgutlu’nun kanayan bir yarası olan D 96 karayolunun tehlike arz eden iki kavşağıyla ilgili, şuan Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla proje aşamasına gelinmesinden duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Her yıl onlarca insanımızı kaybettiğimiz, ilçemizi ikiye bölen ve yaklaşık 25 bin nüfuslu mahalleyi de Turgutlu’dan koparan bu yolun, yapılacak olan kavşaklarla birlikte çok ciddi bir eksikliği giderilecektir. Turgutlu kamuoyu büyük bir özlemle bu çalışmanın neticelenmesini beklemektedir. Bu çalışmanın artık hız kazandığını görmekle de ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, özverili çalışmalarından dolayı bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Projenin en kısa zamanda hayata geçmesini hemşerilerim adına da bekliyorum” diye konuştu.

Tehlikeli kavşaklar kâbus olmaktan çıkıyor

Kavşakların ilçelere hayırlı olmasını dileyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Çok sayıda can ve mal kaybına yol açan ve ne yazık ki vatandaşlarımız tarafından ölüm kavşağı olarak adlandırılan kavşakları, kâbus olmaktan çıkarıyoruz. İlçelerimiz yıllardır hayal ettiği modern kavşaklara kavuşacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2016 yılında temelini atacağımız bu modern kavşakların açılışını da hep birlikte yapmayı Allah bizlere nasip eder” dedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu