29.07.2015 10:30

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Şehzadeler ilçesinden Otobüs Terminali’ne yolcu taşıyan ve Saruhanlı mahallelerinden Manisa’ya toplu taşıma yapan otobüslerin tek çatı altında birleştirilmesi için kooperatif yetkilileri ile bir araya geldi. Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz toplantıda, il genelinde mevcut araçların elektronik bilet sistemine entegre edilmesi için gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması gerektiğine değindi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, özel halk otobüsü işletmecileri ile bir araya geldi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndaki toplantıya, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz’in yanı sıra yetkili müdürler ile toplu taşıma yapan işletmeciler de katıldı. UKOME Genel Kurulu’nun raporu kapsamında toplu taşıma hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi’ne devrolduğunu belirten Mümin Deniz, elektronik bilet sisteminin tüm toplu taşıma hizmetlerine entegresi konusunda hızlı adımlar atmanın gerekliliğine dikkat çekti. Alçak tabanlı, engelliye uygun ve ayakta yolcu alabilen araçlarla yapılacak yolcu taşıma işleminin tek bir çatı altında yapılacak olmasının büyük faydalar sağlayacağını belirten Deniz, işletmecilerin taleplerini de dinledi. Yolcu taşımanın daha modern ve daha konforlu bir sistemde tek çatı altında ve ortak gelir havuzunda birleştirilmesi için müşterek bir toplantı yapıldığını belirten Deniz, “Toplu taşımacılıkta artık elektronik bilet sisteminin yer alacağını söylemiştik. Burada diğer sorunlarınızın çözümü noktasında toplanıyoruz. Bizler sizlerin sorunlarını dinleyeceğiz ve eksiklikleri tespit ederek, gereken çalışmaları yapacağız. Bu toplantıların amacı bireysel taşımacılıktan çıkılarak kurumsal bir yapının oluşturulması gerektiğini sizlere aktarmaktır” şeklinde konuştu.