Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.12.2011 13:23

MANİSA Belediyesi, Adım Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ‘Kanlı Nigar’ adlı orta oyununu, Manisalı tiyatro severlerle buluşturdu. Manisalılara keyifli dakikalar yaşatan Kanlı Nigar’ın hüzünlü yaşam hikayesinin eğlenceli bir dille anlatıldığı oyunda, kadın hakları ve kadına şiddet konularına dikkat çekildi. Oyunun geliri de, Manisa Belediyesi tarafından Türk Kadınlar Konseyi Derneği’ne bağışlandı.

Manisa Belediyesi, dev oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ‘Kanlı Nigar’ adlı orta oyununa ev sahipliği yaptı. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda sahnelenen oyuna Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol ile çok sayıda tiyatro sever katıldı. Sadık Şendil’in yazdığı oyunda Kanlı Nigar rolüne usta oyuncu Perihan Savaş, kocalarından Kasımpaşalı Kabadayı’ya Sümer Tilmaç, damadı Narçın’a Türk Pop Müziği’nin başarılı ismi Soner Arıca can verirken; Nigar’ın kocalarından Agâh’a Ercüment Balakoğlu, Abdi’yi aynı zamanda oyunun yönetmenliğini yapan Müfit Kayacan, Acem’e ise Umut Oğuz can verdi. Laz Dursun rolünde Hilmi Erdem, Bedide rolünde Ebru Karaman ve Arap Bacı rolünde de Ender Gülçiçek Manisalı seyirci ile buluştu. Bir yangın sırasında evi yanan Nigar'ın sermayeleriyle birlikte ev araması ve bulunduğu eve insanların gelmesiyle ortaya çıkan komik hikayelerin geçtiği ve aynı zamanda geçmişin masal zamanı dışında kadın-erkek ilişkisini, kadınca intikamı, kadınların yeri geldiğinde birbirlerine karşıt duruşlarını; ancak aynı amaç söz konusu olduğunda nasıl birleşebildiklerini bütün zamanlara atfederek eğlenceli bir dille anlattı.

Başkan’dan Usta Oyunculara Teşekkür

Oyun sonunda usta oyuncular ayakta alkışlanırken, Perihan Savaş Manisalı seyirci ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Savaş, geçtiğimiz hafta kutlanan Dünya Kadın Hakları Günü’nü hatırlatarak, “Bizler belki kadınlarımızı koruyamıyoruz belki ama sanat yoluyla kadına şiddetin kötülüğünü, kadın haklarının önemini anlatmaya çalışıyoruz” dedi. Sahneye davet edilen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öncelikle oyunda yer alan tüm sanatkarlara ve sahne arkasındaki ekibe Manisa adına teşekkür etti. Başkan Ergün, “Kültürel anlamda en güzel duyguları sanat yoluyla Manisalılara aktarma noktasında hizmetlerimize devam ediyoruz. Belediye olarak meclisimizde aldığımız kararla bir ilke de imza attık. Kentimizde yaklaşık 130 bine yakın su abonelerimizin faturalarına ‘Kadına Şiddete Son’ sloganımızı yazdırmaya başladık. Ayrıca bu akşamın bilet gelirlerini de Sayın Mübeccel ablamızın başkanı olan Türk Kadınlar Konseyi’ne aktardık. Elbette bu yardımı buradaki Manisalıların katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu etkinliklerimiz tüm hızıyla devam edecek, Belediye Şehir Tiyatromuz’un dışında devlet ve özel tiyatrolarımızı ağırlayacağız. Bu akşam bize keyif veren Türk sineması ve tiyatrosu emekçilerini burada görmekten duyduğumuz mutluluğu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bizlerle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ediyorum” diye konuşarak, oyuncularla tek tek tokalaştı, kendilerine çiçek ve Manisa’ya özgü hediyeler takdim etti.

Oyun Geliri Türk Kadınlar Konseyi’ne

Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı da Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederek, plaket takdim etti. Kafkaslı, “Çok değerli sanatkarlarımıza, bu güzel topluluğumuza teşekkür ediyorum. Manisa’mıza onur verdiniz. Çok güzel dakikalar geçirdik. Her zaman olduğu gibi Sayın Başkanım Cengiz Ergün derneğimizi unutmayarak, bize bu gecenin hasılatını takdim etti. Hepinize şahsım ve derneği adına teşekkür ediyorum” dedi. Tiyatro oyunun ardından Türk Pop Müziği’nin sevilen ismi Soner Arıca, ‘Belki de Hiç Unutmadım’ isimli kitabını hayranları için imzaladı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu