07.09.2015 16:51

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Pınar Çalışkan Güneş’in eserlerinin yer aldığı “Zamanın İçinden” adlı seramik sergisi kapılarını sanatseverlere açtı. Açılışın ardından sergiyi inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, genç sanatçıdan eserleri hakkında bilgi aldı.

Sanata ve sanatçıya olan destekleriyle her kesimin beğenisini kazanan Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu kez de seramik sergisine ev sahipliği yapıyor. Pınar Çalışkan Güneş’in seramik eserlerinin yer aldığı “Zamanın İçinden” adlı sergi Kültür Merkezi Lale Fuaye’de konuklarını bekliyor. 07-13 Eylül tarihleri arasında Manisa’lı sanatseverleri ağırlayacak olan sergiyi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de inceledi. Genel Sekreter Halil Memiş, Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, Kültür Şube Müdürü Adem Gökçe’nin de yer aldığı sergide Başkan Ergün, sergi sahibi Pınar Çalışkan Güneş’ten eserleri hakkında bilgi aldı. Eserlerinde üst üste yerleştirilen taşların insan siluetini meydana getirdiğini ve bu suretle insan hayatındaki geçmişten gelen yaşanmışlıkları gözlemleyebileceklerini belirten Güneş, eserlerin tarihsel gelişimlere de ışık tutacağını söyledi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de eserlerin etkileyici olduğunu belirterek, genç sanatçıya çalışmalarında başarılar diledi.