22.09.2015 18:47

Manisa Büyükşehir Belediyespor Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında konuk ettiği PTT 1. Lig ekibi Balıkesirspor’a 2-3 mağlup oldu. Güçlü rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen yeşil-beyazlılar 2-2 biten normal sürenin ardından, 109. Dakikada Ali Öztürk’ün attığı gole engel olamayınca kupaya veda etti. Temsilcimiz Balıkesir karşısında oynadığı etkili oyunla önümüzdeki günler için umut verdi.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Altay’ı eleyip ikinci ön eleme turunda PTT 1. Lig ekibi Balıkesirspor’un rakibi olan Manisa Büyükşehir Belediyespor, güçlü rakibini Mümin Özkasap Stadı’nda konuk etti. Mücadeleyi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyespor Başkanı Cenk Ergün ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda taraftar izledi. Manisa Büyükşehir Belediyespor maça golle başladı. Karşılaşmanın 2. Dakikasında İsmail’in sol kanattan ortasında topu iyi takip eden Cüneyt gelişine sert vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin 17. Dakikasında konuk ekipte Uğur’un soldan ortasına iyi yükselen Ali’nin kafa vuruşunda kaleci Cihan topu son anda kornere çeldi. Maçın 21. Dakikasında Balıkesirspor’un kullandığı korner atışında Kaan topu elle kontrol edince, hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Alfred Sankoh durumu 1-1 yaptı. Balıkesirspor’da Eren’in 34. Dakikada kullandığı korner atışında topa iyi yükselen Ali kafa vuruşuyla topu kaleye gönderdi. Direkten dönen topu Büyükşehir defansı uzaklaştırdı. Maçın ilk yarısı 1-1 eşitlikle geçildi. İkinci yarıda baskılı oyununu sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor, güçlü rakibi karşısında başa baş mücadele gösterdi. Maçın 59. Dakikasında Gökhan Artun’un pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Cüneyt pozisyondan yararlanamadı. Konuk Balıkesir 83. Dakikada öne geçti. Karikari’nin sağ kanattan yaptığı ortayı iyi takip eden Eren düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-2 öne geçirdi. Manisa Büyükşehir Belediyespor 89. Dakikada durumu eşitledi. Kadir Arı’nın kullandığı korner atışında topa iyi yükselen Şemsettin Ender, kafa vuruşuyla topa ağlara gönderdi ve skoru 2-2 yaptı. Balıkesirspor’da Eray’ın 90. Dakikada sert şutu direkten döndü. 2-2 eşitlikle sona eren mücadele uzatmalara gitti. İlk uzatma yarısında gol sesi çıkmadı. Maçın ikinci uzatma yarısında Balıkesir golü buldu. Maçın 109. Dakikasında Uğur’un sağ kanattan kullandığı serbest atışta Büyükşehir defansı topu uzaklaştıramayınca top Ali’nin önünde kaldı. Ali düzgün bir vuruşta topu ağlara gönderdi ve durumu 2-3 yaptı. Geriye kalan dakikalarla her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca mücadele Balıkesirspor’n 2-3 üstünlüğü ile tamamlandı. Manisa Büyükşehir Belediyespor bu sonuçla kupaya veda ederken, PTT 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Balıkesir karşısında gösterdiği performansla taraftardan büyük alkış aldı.

Talihsiz Goller Yedik

Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada oyuncuları tebrik etti. Kupada gidebilecekleri yere kadar gitme istediklerini ancak olmadığını vurgulayan Eriş, “Bugün oyuncularımızın olağanüstü mücadelesine rağmen talihsiz goller yedik. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte lig mücadelemizi sürdüreceğiz. Zamanla daha iyi olacağız. Pazar günü deplasmanda Zara Belediyespor maçına odaklanacağız” dedi.

Üç Oyuncu Kendi Ayrılmak İstedi

Takımdan ayrılan oyuncuların durumu ilgili de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli teknik adam, “Kamuoyu doğrusunu bilsin. Şerif Ali, Engin ve Serhat Çiçek kendi istekleriyle ayrıldılar. Bize yararlı olamayacaklarını söylediler. Bizde bunu doğal karşıladık ve önlerini açtık. Suat konusunda da şartlar böyle gerektirdi. Bu tip değişiklikler olacaktır. Biz büyük düşünüyoruz. Bizim küçük ligde kalacağız diye bir iddiamız yok. Biz büyük projeler içerisindeyiz. Manisaspor’da nasıl büyük başarılar elde ettiysek aynı başarıyı bu oyuncularımızla devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Stat: Mümin Özkasap Stadı

Hakemler: Levent Balcı *** , Ercan Aydın ***, Faik Polat ***

Manisa BBSK: Cihan ***, Semih ***, Cüneyt *** (Dk. 86 Kadir **), Tufan ***, Şemsettin Ender ***, Ahmet Kaan ***, Safa ***, Serhat ***, Gökhan *** (Dk. 85 Samet **), Engin ***, İsmail *** (Dk. 68 Mülayim **)

Balıkesirspor: Ertuğrul ***, Tomislav Glumac ***, Hüseyin ***, Uğur ***, Okan ***, Eray ***, Eren *** (Dk. 86 Muğdat **), Alfred Sankoh *** (Dk. 91 Genero Zeefui **), Ali ***, Kwame Karikari ***, Çağatay ** (Abdülhamit **),