Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
29.09.2015 17:17

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Soma’da ulaşımda dönüşüm hamlesine imza attı. Soma’da hizmete giren yeni otobüslerin ilçede uzun zamandır yaşanan ulaşım sorununa önemli bir çözüm getireceğini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Soma’da daha önce toplu taşıma yapılmamış köy ve mahallelere de yeni otobüslerle ulaşım sağlanacağını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş Soma’da yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya, Genel Sekreter Halil Memiş’in yanı sıra Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu, Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Oğuz Belgül, MHP İlçe Başkanı Vedat Erdem ile yetkili müdürler katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım ağında birçok yeniliğe imza attığını belirten Genel Sekreter Halil Memiş, Soma’da daha önce ulaşım açısından büyük sorun yaşamış mahallelerin de artık bu hizmetlerden faydalanabileceğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin Soma’da 4 yeni hat oluşturduğunu ve bu hatlarda 10 otobüsün hizmet vereceğini dile getirdi.

Büyükşehir Sayesinde Soma’da Ulaşım Rahatlıyor

Soma-Turgutalp arasında 11 yıldır ulaşım sorunu yaşandığını belirten Soma Denetimli Minibüsler Kooperatifi Sorumlusu Burhan Toskay, bu sorunun Büyükşehir Belediyesi sayesinde çözüldüğünü belirtti. Yılsonuna kadar 16 aracın da Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileneceğini dile getiren Toskay, elektronik kart sisteminin Soma’da otobüslere entegre edileceğini belirterek, ulaşım konusunda ilçede yaşanan yeniliklerin mimarı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Soma’da Toplu Taşımada Değişim Sağlanıyor

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın Ulaşım Master Planı çerçevesi içinde bu çalışmaların yapıldığını belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilk Soma’da yaşanan ulaşım sorununu ele aldık. Turgutalp’te D4 belgesi olan ve olmayanları bir düzen içerisinde toplamak amacıyla dönüşüm gerçekleştirdik. Soma Belediyesi 18 araçla şehir içi çalışırken, Turgutalp Belediyesi 20 araçla D4 belgeli taşımacılık yapıyorlardı. Burada kavram kargaşası yaşanıyordu. Bu kapsamda bu sistemi birleştirdik ve şehir merkezi ile entegre ettik. Toplu taşımayı bireysellikten çıkararak, modern bir ulaşım ağı oluşturduk. Şu an itibariyle 12 yeni araç yenilenmiş durumdadır. Burada yaşanan sıkıntılar giderilmiş oldu. UKOME toplantısında revize planları yaptık. Yeni araçlarımızla, yeni güzergahlar da belirlenerek, Soma’da ulaşım ağında birçok yenilik gerçekleştirdik. Elektronik kart sisteminin entegrasyonun da hızlı bir şekilde sağlanacağını dile getiren Deniz, bu çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Soma’da Ulaşım Ağı Genişliyor

Soma’da yeni belirlenen güzergahlar ile gidilmeyen yer kalmayacağını belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Soma’da köy ve mahallelere de ulaşım sağlamak adına bir çalışma gerçekleştirdik. Oluşturulan 4 yeni hat ile daha önce toplu taşıma yapılmamış yerlere de yeni otobüslerimizle ulaşım sağlayacağız. Bu çalışmalarla Soma’da toplu taşıma alanında yeni bir görünüm sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Memiş Otobüsleri İnceledi

Toplantının ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Soma Ege Linyitleri Birliği Sosyal Tesisleri önünde Soma’da hizmete girecek 10 yeni otobüsü inceleme fırsatı buldu. Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz’den bilgiler alan Memiş, elektronik kart sisteminin entegrasyonu, akıllı telefonlardan kart okutma gibi birçok yeniliklerin hizmete gireceği otobüslerin şoförleri ile de sohbet etme fırsatı buldu. Büyükşehir Belediyesi’ne yakışır bir personel olmaları gerektiğini belirten Memiş, şoförlere, kazasız belasız dikkatli bir şekilde araçlarını kullanmaları uyarısında bulundu.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu