02.10.2015 23:09

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, 12 Eylül darbesi döneminde cezaevinde işkencelere maruz kalan gençlerin hayatını anlatan Kafes isimli filmi Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanı Mehmet Güzgülü, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı ve belediye meclis üyeleri ile beraber izledi.

Lütfü Şehsuvaroğlu’nun “Kafes” isimli kitabından esinlenilerek yapılan ve Bektaş Topaloğlu’nun senaristliğini üstlenip, Mehmet Kaplan’ın yönettiği Kafes filmi Türkiye genelinde izleyenlerin beğenisine sunuldu. Filmin Magnesia AVM Cinens Sinemalarındaki gösterimine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanı Mehmet Güzgülü, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar MHP Kadın Kolları Başkanı Nevin Kaleli, Büyükşehir Belediyesinden yetkili müdürler, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Filmin konusu hakkında bilgi veren MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, “Kafes filmi 80 darbesini anlatan bir film. Aslında bu hikayenin etrafında ülkücü gençlerin yaşamış olduğu büyük zorluklar işleniyor. Gerçek kişilerin ızdıraplarının anlatıldığı filmin en önemli tarafı ise 80 darbesine sağcıların gözünden bakması” dedi.

Kafes Filmini Ülkücüler İzlemeli

Başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Şefik Onat, Nilay Duru ve Turgay Atalay’ın yer aldığı, Kafes filmi bugünden itibaren Magnesia AVM Cinens Sinemalarında gösterime girdi. 2 saatlik film büyük beğeni ile karşılandı. MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı filmin tüm ülkücüler tarafından izlenmesi gerektiğini belirtti.