07.10.2015 15:51

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, şehrin muhtelif yerlerinde ve okul önlerinde denetimlerini sıklaştırdı. Denetimler hakkında bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Okul servislerine yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz bu denetimlerin amacı, öncelikle öğrencilerin güvenli ulaşım sağlaması ve mevzuata uygun olmayan servis taşımacılığı yapan kişilerin faaliyetlerini önlemek” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi okul servisi taşımacılığı yapan araçlara yönelik olarak şehrin muhtelif yerlerinde ve okul önlerinde denetim gerçekleştirdi. Gün içerisinde yapılan 105 adet araç kontrolünde 50 adet araca işlem uygulandığını ve 20 araca da uyarı yapıldığını dile getiren Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Büyükşehir Belediye Kanunu, Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği, Belediye Zabıta Yönetmeliği, J Plaka Tahsisi, Umum Servis Araçları Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde ayakta yolculuk yapılmaması, emniyet kemeri takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencileri için rehber bulundurulması, 2015 yılı çalışma ruhsatlarının bulundurulması kriterlerine göre denetim yapıldı. Denetimler sırasında mevzuata aykırı faaliyette bulunan servis işletmelerine gerekli yasal çerçevede işlem uygulandı. Ayrıca okul önlerinde yapılmış olunan 105 adet kontrolde 50 adet araç sürücüsüne işlem yapıldı. 20 adet sürücüye de uyarı yapıldı. Okul servislerine yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz bu denetimlerin amacı, öncelikle öğrencilerin güvenli ulaşım sağlaması ve mevzuata uygun olmayan servis taşımacılığı yapan kişilerin faaliyetlerini önlemek” diye konuştu.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>