13.10.2015 14:50

Celal Bayar Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı akademik açılışını gerçekleştirdi. CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil de katıldı.

Celal Bayar Üniversitesi 2015-2016 eğitim öğretim yılı akademik açılışını Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Törene, MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tören, Ankara’daki patlamada hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sunumun ardından CBÜ Rektörü Prof.Dr. Kemal Çelebi açılış konuşması yaptı. Yenilikçi ve özgürlükçü bir üniversite yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Prof.Dr. Kemal Çelebi, öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görmesi için çalıştıklarını belirtti.

Rektör Çelebi’den Başkan Ergün’e Teşekkür

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, konuşmalarında, Büyükşehir Belediyesi sayesinde Muradiye kampüsü ile şehir arasında yeni otobüslerin hizmete girdiğini, kampüs yolu üzerinde bulunan Gediz Köprüsü’ndeki genişletme çalışmaları ile de üniversitenin ulaşım altyapısının daha gelişmiş olacağını dile getirdi. Çelebi, bu çalışmaları yürüten ve taleplerine her zaman olumlu cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından 2014-2015 Akademik yılı’nda başarılı olan akademisyenlere bilimsel ödülleri verildi.