05.11.2015 13:19

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi, Uluslararası Batı Anadolu Beylikleri Tarih Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu’nun dördüncüsüne ev sahipliği yapıyor. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın tarihsel düzlemde varoluşunu konu alan sempozyum, ‘Batı Anadolu Beylikleri İçerisinde Saruhanoğulları’nın Yeri, Saruhanoğulları’nın Menşeine Dair, Saruhanoğulları’na Dair Araştırmalar’ konularında katılımcılara bilimsel bilgiler aktarıldı.

Celal Bayar Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu, Manisa Valiliği, Ege Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle Uluslararası Batı Anadolu Beylikleri Tarih ve Medeniyeti Sempozyumu’nun dördüncüsü gerçekleştirildi. CBÜ Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil’in yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, CBÜ Rektörü A. Kemal Çelebi, Belediye Başkan Yardımcıları, Kaymakamlar, Daire Müdürleri ve öğrenciler yer aldı. Sempozyum, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, protokol konuşmaları ve teşekkür belgelerinin takdimi ile başladı.

Batı Anadolu Beylikleri’nde Saruhanoğulları’nın Yeri

Sempozyumun ilk bildirisi, Saruhanoğulları Beyliği’nin Batı Anadolu Beylikleri arasındaki yeri ve önemi üzerine oldu. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Emecen, ‘Batı Anadolu Beylikleri İçerisinde Saruhanoğulları’nın Yeri, Saruhan Beyliği’nin Kurucusunun Kimliği Üzerine Notlar’ bildirileriyle üzerinde yaşadığımız coğrafyanın tarihsel süreç içerisindeki varoluşunu aktardı.

Güzgülü, Teşekkür Belgelerini Takdim Etti

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, organizasyonu düzenleyen kurul adına sempozyumun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Şeker ve CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya’ya teşekkür belgelerini takdim etti. Güzgülü, Batı Anadolu Beylikleri arasında büyük öneme sahip olan Saruhanoğulları Beyliği’ni konu alan sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>