06.11.2015 12:35

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi (COR) Türkiye Çalışma Grubu 17. Toplantısına katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, “Yetki İkamesi: Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi” ve “İş Ortamının İyileştirilmesi İçin Yerel ve Bölgesel Stratejiler” konuları masaya yatırıldı.

Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi (COR) Türkiye Çalışma Grubu 17. Toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Hilton Oteli’nde düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun ve Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Proje Uzmanı Nazike Aker de toplantıya katıldı. Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi ve İş Yeri Ortamının İyileştirilmesi İçin Yerel ve Bölgesel Stratejiler konularının masaya yatırıldığı toplantının açılış konuşmasını Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Jean-Luc Vanraes ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptı. Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve yerel yönetimler ile merkezi yönetim arasındaki yetkilerin paylaşımı gibi konuların da üzerine değinildiği toplantının ikincisinin 16 Kasım’da Belçika’nın Brüksel’deki Avrupa Birliği Merkezi’nde düzenleneceği bildirildi.