Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
07.11.2015 12:49

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, il genelinde şehir içi yolcu taşımacılığı ve servis taşımacılığı yapan araçlarla ilgili denetimleri daha etkin bir şekilde uyguladığı J plaka sistemiyle korsan taşımacılığa ‘dur’ dedi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, il merkezinde 1 Ağustos 2015 itibariyle tamamlanan J plaka tahsis işlemleriyle bin 900; merkez dışındaki ilçelerde ise bin 850 araca J plaka tahsis edildiğini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin servis taşımacılığını denetim altına almak ve korsan taşımacılığın önüne geçmek amacıyla hayata geçirdiği J plaka uygulamasında, tahsis işlemleri sona erdi. Tahsis işlemlerinin sona ermesiyle birlikte çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “İlimizde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin “D” plakalı özel halk otobüslerine dönüştürülerek Belediye Meclisince onaylanan bir yönetmeliğe istinaden denetimlere tabi tutularak ruhsatlandırılması, vatandaşlarımızın daha konforlu ve güvenilir hizmet almasını sağlamıştır. Bu kapsamda servis, personel ve öğrenci taşımacılığı yapan araçların da bir düzen içerisinde çalışmalarını sağlamak amacıyla Manisa Belediyesi Meclisi’nin 08.10.2013 tarih ve 279 sayılı kararı ile tahsis edilen “J” harf grubu plakalar ile (J) Plaka Tahsisli Umum Servis Araçları Çalışma Usul Ve Esaslarına Dair Yönetmelik hazırlanmıştır. Vatandaşlarımız hazırlanan bu yönetmelik hükümlerini sağlayabilen ve çalışma ruhsatı almaya hak kazanan “J” plakalı servis taşımacıları tarafından hizmet alabileceklerdir” dedi.

Hedef korsan taşımacılığın önüne geçmek

“J” plaka uygulaması sayesinde denetimlerin daha verimli gerçekleştirildiğine dikkat çeken Deniz, “Uygulamayla gelişi güzel, trafik emniyetinden yoksun korsan servis taşımacılığının önüne geçilerek vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla kullanabilecekleri servis hizmetinin önünün açılması hedeflenmektedir. 6360 Sayılı Kanun kapsamında ilimizin Büyükşehir olması ile birlikte mevcut kapasitenin yeterli olmadığı bu nedenle, 6360 Sayılı Kanun kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Ulaşım Koordinasyon Merkezi Genel Kurulunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Merkez Komutanlığı, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü 23. Şube Şefliği, Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, TCDD ve diğer ilçe temsilcilerinin oybirliği ile aldıkları 09.10.2014 tarih ve 2014/31 sayılı UKOME kararı ile ihdas edilen “J” harf grubu plakalar, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 14.07.2015 tarih ve 519 sayılı karar ile onaylanan (J) Plaka Tahsisli Umum Servis Araçları Çalışma Usul Ve Esaslarına Dair Yönetmelik Tadilatı hazırlanmıştır” dedi.

J plaka tahsis işlemleri tamamlandı

J plaka tahsis işlemlerinin merkez ilçelerde 1 Ağustos 2015; diğer ilçelerde de 31 Ekim 2015 tarihinde tamamlandığını da sözlerine ekleyen Deniz, “Bu bağlamda; Manisa İl merkezinde personel, öğrenci, işçi ve benzeri taşımacılık faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel kişilerin (J) Plaka Tahsisli Umum Servis Araçları Çalışma Usul Ve Esaslarına Dair Yönetmeliğine göre “J” plaka tahsis işlemleri 01.08.2015 tarihi itibariyle tamamlanmış olup yaklaşık 1900, merkez ilçeler dışındaki diğer ilçelerde “J” plaka talep ve tahsis işlemleri ise 31.10.2015 tarihi itibariyle tamamlanmış olup yaklaşık 1850 ticari ‘J’ plaka tahsisi yapılmıştır” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu