10.11.2015 12:16

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 77. Yıldönümü nedeniyle Manisa’da da çeşitli etkinliklerle anıldı. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal edişinin 77. Yıldönümü nedeniyle Manisa’da da çeşitli etkinliklerle anılıyor. Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma programının ardından Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk Oratoryosu ile anıldı. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen anma programına Vali Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, , askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Lale salonundaki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmaların ardından Piyade Binbaşı Cemal Ekinci Ulu Önder Atatürk’ün hayatını konu alan bir slayt gösterisi sundu. Anma töreni öğrencilerin şiir dinletisi, oratoryo gösterisi ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirmesiyle son buldu. Oratoryo gösterisinin ardından sahneye çıkan protokol üyeleri öğrenciler ve öğretmenleri tebrik ederek hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.