Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
12.11.2015 16:57

Manisa’nın 40 yıllık kanayan yarası olan çöp sorununa neşter vurarak tarihi bir adım atan Manisa Büyükşehir Belediyesi, kente Avrupa standartlarında Katı Atık Bertaraf Tesisleri kazandırıyor. Uzunburun’da devam eden çalışmaları İller Bankası Ege Bölge Müdürü Selahattin Özsoy ile birlikte yerinde inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tesisi 20 ay içerisinde hizmete açmayı planladıklarını belirtti. Başkan Ergün, “Tesis tamamlandığında Manisa merkez ile birlikte Saruhanlı, Turgutlu ve Ahmetli’nin çöp sorunu tarihe karışacak” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e incelemeler sırasında İller Bankası Ege Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım ile birlikte İller Bankası’ndan gelen şube müdürleri ve müteahhit firma yetkilileri eşlik etti. Çalışmaların yapıldığı bölgede ilk olarak şantiye alanını ziyaret eden Başkan Ergün’e müteahhit firma yetkilileri tarafından kısa bir surum gerçekleştirildi.

Ege Bölgesinin En Önemli Çevre Yatırımı Manisa’da Yapılıyor

Gerçekleştirilen sunumun ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve İller Bankası Ege Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, tesislerde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çevre sorununun dünyayı ilgilendiren sorunların başında geldiğine dikkat çeken İller Bankası Ege Bölge Müdürü Özsoy, “Bizde çevreyi önemsiyoruz. Bu kapsamda bölgede en önemli çevre yatırımlarından birisi Manisa’ya yapılıyor. Sayın başkanımızın da kurumumuza duyduğu güvenle tesislerin yapımını birlikte yürütüyoruz. Manisa’mıza hayırlı olsun. Manisa’ya bu önemli yatırımı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

40 Yıllık Sorun Tarih Olacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi bir gün yaşadıklarını, Manisa’nın 40 yıllık kanayan yarası olan çöp sorununun tesisle birlikte tarihe karışacağını belirten Başkan Ergün ise, “Bilindiği üzere Manisa’da çöplüğü yaşanan yangınlar nedeniyle ulusal bazda da gündeme geliyordu. Şehrimizde bu çileyi bitirmek üzere önemli bir adım attık. Bu noktada yaklaşık maliyeti 109 Milyon 993 Bin TL ihaleye çıkılan bu tesisin 84 Milyon 990 Bin TL üzerinden ihalesi yapılmıştı. İlgili firmaya 19 Ağustos 2015 tarihinde yer teslimini yaptık. Yer tesliminin ardından geçen bu süreçte önemli bir yol kat edildi” dedi.

İşin Süresi 720 İş Günü

İhalede projenin bitiş tarihinin 720 iş günü olarak belirlendiğini dile getiren Başkan Ergün, “Tesisin 7 Ağustos 2017 tarihinde hizmete açılması planlanıyor. Ancak biz müteahhit firma ile görüşerek bu işin öne çekilmesi talebinde bulunduk. Amacımız projeyi 18-20 ay gibi bir sürede bitirerek hizmete açmak. Firmaya bir ve iki nolu yüzde 7,94 e tekabül eden hakkedişleri ödedik” diye konuştu.

Ekipler 24 Saat Çalışıyor

Bölgede çalışmaların ilk olarak tesisin yapılacağı alana gelen yolun genişletilmesiyle başladığını hatırlatan Başkan Ergün, “Buraya ulaşımı sağlayacak yolun genişletilmesi noktasında çalışmalar yapıldı. Bu yolun genişletilmesiyle birlikte tesis alanında çalışacak araçların buraya intikali yapıldı. Bugün itibariyle tesiste 10 kepçe, 30 kamyon ve bununla birlikte kırıcı makineler ve ekipmanlar çalışmalarını sürdürüyor. Burada ÇED alanımız 700 bin metrekare, inşaat alanımızın toplamı ise 370 bin metrekareyi kapsıyor” dedi.

Yılda 225 Bin Ton Katı Atık İşlenecek

Tesisin tamamlanmasıyla birlikte iki vardiya olarak 16 saat hizmet vereceğinin altını çizen Başkan Ergün, “Tesiste yıllık 225 bin ton katı atık işlenebilecek. Burası Manisa Merkez İlçeler Şehzadeler ve Yunusemre başta olmak üzere Saruhanlı, Turgutlu ile birlikte Ahmetli ilçelerinin de çöp sorununa çözüm getirecek. Bu ilçelerinde çöpleri burada toplanacak. Burada komposlama işlemlerinin ardından geri dönüşüm yoluyla elde edilecek gübrelerde çiftçimize verilecek. Geri dönüşüm açısından bu noktada da tesisin önemi büyük” diye konuştu.

Eski Çöplük Alanına Peyzaj Düzenlemesi

Manisa’da Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan ve vahşi depolama alanı olarak bilinen bölgede de çalışma yapılacağını sözlerine ekleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Burayı da doğayla bütünleştirmek istiyoruz. Bu çalışmaları ilgili ekiplerimiz başlattı. Eski çöp alanının olduğu bölgede peyzaj düzenlemeleri yapacağız. Ben bu tesislerin yapımında emeği geçen tüm ekiplerimize, bölge müdürümüze Manisalılar adına teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Birlik beraberlik içerisinde inşallah el birliğiyle bu hizmeti şehrimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Sahayı Gezerek Bilgi Aldı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, açıklamaların ardından İller Bankası Ege Bölge Müdürü Selahattin Özsoy ve beraberindekiler ile birlikte tesisin yapılacağı sahayı gezdi. Devam eden çalışmalar hakkında Müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Ergün, depolama ve ayrıştırma alanlarının yapılacağı noktaları inceledi.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu