17.11.2015 17:03

İşten çıkarıldıkları iddiasıyla Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde kendine zarar vermek isteyen kişilerle ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; ilgili kişilerin belirli süreli iş ihale edilerek Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başladığı ve işten çıkış işlemlerinin iş kanunu hükümlerince gerçekleştirildiği vurgulandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde kendine zarar vermek isteyen kişilerle ilgili açıklamalarda bulunuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilgili kişilerin belirli süreli iş ihale edilerek çalışmaya başladığı vurgulanarak, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın görev ve sorumluluk alanlarında bulunan, tüm il genelinde 1888 adet mezarlık alanlarının ot biçilmesi, ağaçların budanması ve temizlenmesi hizmetlerini kapsayan 2 aylık belirli süreli iş ihale edilerek çalışmalara 16.09.2015 tarihinde başlanmıştır” ifadelerinde bulunuldu.

Çıkış işlemleri İş Kanunu hükümlerine göre yapıldı

Hizmette belirli süreli iş akdi yapılan personelin işten çıkış işlemlerinin İş Kanunu hükümlerine göre sonlandırıldığının vurgulandığı açıklamada, “İl genelinde hizmetleri yürütmek için 307 adet personel görevlendirilmiş olup; 14.11.2015 tarihi itibariyle 2 aylık süreli işin süresi tamamlandığından dolayı hizmette belirli süreli iş akdi yapılan 307 personelin işten çıkış işlemleri İş Kanunu hükümlerine göre sonlandırılmıştır. Büyükşehir Belediyemiz önünde kendine zarar vermek isteyen taşeron personel bu iş kapsamında çalıştırılmış bir personel olup, 2 aylık belirli süreli olarak hizmete alınmıştır. İşe başlarken de işin süreli olduğu bilgisi personele bildirilmiştir” ifadelerini kullandı.