30.11.2015 14:25

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi’nin işbirliği ile “Kula Jeoparkı’nı Keşfet” projesi kapsamında tanıtım toplantısı düzenleniyor. Üç gün sürecek etkinlikler 1 Aralık Salı günü Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla gerçekleştirilecek olan konferans ile başlayacak.

Kula’da üç gün sürecek “Kula Jeoparkı’nı Keşfet” konulu bir çalıştay düzenleniyor. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan çalıştay, 1 Aralık Salı günü Jeopark bilgilendirme sunumu ile start alacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de katılacağı etkinlikler kapsamında Jeopark sahasında teknik geziler yapılacak. Kula Divlit Volkanik Sahası, Peribacaları, Çakırca Bazalt Sütunları ve Gediz Nehri Havzası doğal oluşumları ile ilgili bölgelerde geziler yapılarak, katılımcılara bilgiler verilecek. Kula’da gerçekleştirilecek olan “Kula Jeoparkı’nı Keşfet” konulu çalıştay, 3 Aralık Perşembe gününe kadar devam edecek.