Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
02.12.2015 16:57

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, bir dizi temaslar için Manisa’ya gelen Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dong Woo Cho’yu makamında konuk etti. Memiş; Türkiye ile Kore arasında yeni açılımlar geliştirebilecek kültürel, tarihi veya teknolojik özellikleri olan bir şehirle, Manisa’nın kardeş şehir olabileceğini vurguladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dong Woo Cho’yu makamında ağırladı. Ziyarette Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Manisa TSO Meclisi Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı da yer aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Memiş, Müsteşara Manisa hakkında bilgiler verdi. Memiş, “Kentimiz özellikle sayın belediye başkanımızın göreve geldiği günden beri büyük değişikliklere uğradı. Son bir buçuk yıldır yeni büyükşehir belediyeciliği uygulamasıyla lokal alandan tüm il sınırlarına hizmet eder duruma geldik. Büyükşehir Belediyemizin bu itici gücü, il genelinde çok daha gelişmiş bir kent ortaya çıkaracak. Manisa’mız özellikle teknoloji, sanayi ve tarım açısından önemli bir kenttir.” diye konuştu.

Güney Kore’yle Gönül Bağımız Var

Türkiye’nin Güney Kore ile arasında tarihten gelen ortak paylaşımların olduğunu ve bu iki ulusun birbirine yakınlık duyduğunu belirten Memiş, “Özellikle Güney Kore’nin bizde önemli bir yeri var. Gençliğimiz, Güney Kore’de mücadele eden büyüklerimizin ve komşularımızın yaşanmışlıklarını dinleyerek geçti. Biz, Güney Kore halkının bize duyduğu sempatinin farkındayız. Onlara karşı aynı duyguları bizler de paylaşıyoruz” dedi.

Mesir Festivali’ne Davet Etti

Manisa’nın sahip olduğu Mesir Festivali’nin uluslararası ilişkileri geliştiren önemli bir etkinlik olduğunu söyleyen Memiş, “Mesir Festivalimiz, uluslararası düzeyde bilinirliği olan bir festival olarak Manisa’mız için çok önemli bir yer tutmaktadır. Sizleri de Mesir Festivalimizde aramızda görmek bizlere büyük mutluluk verir.” dedi.

Yeni Kardeş Şehrimiz Kore’den Olsun

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin farklı ülkelerden kardeş şehirleri olduğunu hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ”Bizim, değişik ülkelerden kardeş şehirlerimiz var. Bu manada kültürel, tarihi ve teknolojik anlamda potansiyeli olan, karşılıklı ilişkilerde hem Kore’ye hem de Türkiye’ye yeni açılımlar getirebileceğini düşündüğünüz teknolojik bir kent belediyesi belirlerseniz, biz o belediyeyle kardeş şehir ilişkisi kurabiliriz. Bu bize büyük mutluluk verir” dedi.

Kore’nin Kültürünü Tanıtmak İstiyoruz

Manisa’ya ilk defa geldiğini ve Kore kültürünün tanıtımı için değişik illere ziyaretler gerçekleştirdiklerini aktaran Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dong Woo Cho, “Manisa büyük bir şehir. Beni etkiledi. Ayrıca belediye bünyesinde açtığınız Korece dil kursunu çok beğendim. Bu güzel uygulama için teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Cho’ya Manisa’ya özgü ürünlerin yer aldığı hediye paketi ile fincan takımı hediye etti. Cho’da Memiş’e Kore’ye özgü bitki çayı armağan etti. Ziyarette bulunan Aşçı da, Korece Cengiz Ergün yazan tabloyu, kurs alan öğrenciler adına Genel Sekreter Memiş’e takdim etti.

Türkiye’de İlk Sertifikalı Korece Dil Eğitimi Manisa’da

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dong Woo Cho, Türkiye’de ilk kez sertifikalı dil eğitimi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezini de ziyaret etti. AGM Sorumlusu Duygu Karataş ile bir araya gelen Cho, Korece dil eğitimi konusunda verilen eğitim için Karataş’a teşekkür etti. Korece’nin sertifikalı olarak Türkiye’de ilk kez Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde verildiğinin altını çizen Karataş, “Kore dilinin Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir modülü yoktu. Yani nasıl eğitim verileceğinin yöntemi bilinmiyordu. Biz sadece katılım belgesi veriyorduk. Bunun resmiyet kazanması gerekiyordu. Dil kursuna başvurular artınca bakanlıkla görüşmeler yaptık. Artık resmi olarak da sertifika veriyoruz. Korece eğitimi alan 60 öğrencimiz var” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeleşme oldu. Cho, Kore dili eğitimi alan öğrencilerin yaptığı el işi ürününü Karataş’a takdim ederken, Karataş da Cho’ya el işi ürünleri hediye etti.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu