13.05.2011 10:04

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun düzenlediği 4. Geleneksel Liselerarası Tiyatro Festivali, renkli görüntülerle başladı. Manisa Merkez ve ilçelerinden 17 okulun katılımlarıyla yapılan tiyatro festivalinin açılışı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk koyma töreni ile gerçekleşti. Çelenk koyma törenine Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Belediye Kültür Müdürü Yonca Ekmekçi, Milli Eğitim Şube Müdürü Reşat Palaz ve Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz katıldı. Çelenk sunumunun ardından konuşma yapan Tayfun Şengöz, tiyatro festivalinin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini ve geleneksel olarak her sene devam ettireceklerini belirterek, “Festivalimiz her sene olduğu gibi bu sene de coşkulu bir şekilde olacak. Festivalimize 17 okul katılıyor. Bu festival ile amacımız, tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmektir. 1 Haziran’da sona erecek festivalimizin ödül töreni, 2 Haziran’da gerçekleştirilecek” dedi.
Safari Sirki’nden Nefes Kesen Şovlar
Konuşmaların ardından törene katılan okullar, Cumhuriyet Meydanı’ndan Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na kadar yürüdü. Kortejde Manisa’ya gösteri yapmak üzere gelen Safari Sirki de yer aldı. Yılan ve takla şovlarla gösteri yapan sirke, Manisalılar da büyük ilgi gösterdi. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu önünde sona eren korteje katılanlar, düzenlenen kokteylde bir araya geldi. Manisa Belediyesi 4. Geleneksel Liselerarası Tiyatro Festivali, Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi’nin ‘Kozalar’ adlı tiyatro oyununu sergilemesiyle başladı.