Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
22.12.2015 13:22

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın ulaşım sorununu önemli ölçüde çözecek olan trambüs projesini yerinde incelemek amacıyla Malatya’ya gitti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı da ziyaret eden Başkan Ergün, “Malatya’da uygulanan Trambüs ulaşım sisteminin aynısının Manisa’da hayata geçirilmesi noktasında çalışma içindeyiz” dedi.

Trambüs projesini incelemek üzere Malatya’ya giden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Teknik Danışman Cihat Kalyoncuoğlu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen de hazır bulundu. Malatya’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Trambüs doğru ve uygulanabilir bir proje

Manisa’nın da Malatya ile birlikte Büyükşehir statüsü aldığını belirten Başkan Ergün, “Büyükşehir olma noktasında geride kalan 18-20 aylık zor ve sıkıntılı bir süreci geride bıraktık. Yapılanmanın ve büyükşehrin getirmiş olduğu yeni yasalar ve yetkiler çerçevesinde şehirlerimizde neleri yapabiliriz noktasında Malatya’da istişarelerde bulunacağız. Malatya şehrinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Trambüs projesinin Manisa’da uygulanabilirliği noktasında yaklaşık 6 aydan beri yapmış olduğumuz çalışmalar var. Bu çalışmalar ışığında bugün ve yarın Trambüs Projesini Ulaşım Daire Başkanımız ve Teknik Danışmanımız ile birlikte incelemelerde bulunacağız. Kısa bir süre içerisinde hedeflenen 20 bin yolcu sayısının 30 bin yolcuya yükselmesi bu projenin doğru olduğunun ve uygulanabilir olduğunun bir göstergesidir” dedi.

Projenin Manisa’da uygulanması için çaba gösteriyoruz

Trambüs projesinin önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “İnşallah biz de bu projeyi Manisa’da hem Üniversite, hem de Organize Sanayi hattında uygulayacağız. Manisa’da şehir içerisinde günlük bin 400 servis otobüsü trafiğin kilitlenmesine yol açıyor. Bu da yaklaşık 25 bin insanımızın taşınması noktasında sıkıntılara sebep oluyor. Bunun sonucunda şehir içi trafiği muazzam bir kilitlenmeye sebep veriyor. Malatya’da uygulanan Trambüs ulaşım sisteminin aynısının Manisa’da hayata geçirilmesi noktasında çalışmalar içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah güzel istişarelerle Manisa’da da bunun uygulanabilirliğini hayata geçirmenin çabası ve gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

İstişareler faydalı sonuçlar ortaya çıkarır

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Malatya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile hem belediyeciliği, hem hizmetleri, hem de büyükşehir süreci içerisinde yapılan çalışmaları karşılıklı olarak değerlendireceklerini söyledi. Çakır, “Karşılıklı yapılan istişarelerin büyük faydaları bulunuyor. Yapılan istişarelerle daha doğru kararlara varılabiliyor, daha doğru yatırımlar yapılabiliyor. Ayrıca yatırımların daha hızlı bir şekilde gelişmesi yine karşılıklı yapılan istişareler sonrasında sağlanıyor. Manisa, Malatya ve birçok Büyükşehir farklı yapılarda olmasına rağmen ulaşım, altyapı ve kırsal alanlardaki hizmetler noktasında benzerlikleri bulunmakta. Benzerliklerin olduğu hizmetlerde gerekli istişarelerin yapılması her iki şehrin menfaatine ve yararına olacaktır. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yapacağımız istişarelerin faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Ziyaret hediyeleşmeyle son buldu

Konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e Kayısı Kristali ile kayısı hediye ederken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, Başkan Çakır’a Seramik vazo ve Genel Sekreter Arif Emecen’e de Seramik Kaftan hediye etti.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu