06.02.2016 15:04

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, özellikle Soma ve Kırkağaç’ta etkili olan kar yağışının ardından mahalle yollarının kapanmaması için gece geç saatlerden sabah saatlerine kadar görev başındaydı. Her iki ilçede yapılan çalışmalarla yollar kapanmazken, tuzlama çalışmalarıyla da trafik güvenli hale getirildi.

Yurda Trakya bölgesinden giriş yaparak Manisa’da da yüksek bölgelerde etkili olan kar yağışı, Soma ve Kırkağaç’ta yoğun olarak yağdı. Yağışın azalmasıyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, her iki ilçede yol açma ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarla birlikte Kırkağaç ilçesine bağlı Kocaiskan, Demirtaş, Fidanlar, Hamidiye, Söğütalan, Hacet, Alacalar ve Bademli mahallelerinde yollar açıldı. Ardından tuzlama çalışmasıyla trafikte herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çaba sarf edildi.

Soma’da kapalı yol kalmadı

Aynı çalışma Soma ilçesinde de devam etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, ilçede etkili olan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için canla başla mücadele verdi. Yapılan çalışmalarla Soma ilçesine bağlı Dualar, Akçaavlu, Vakıflı, Boncuklu, Söğütçük, Menteşe, Pirahmet, Yayladalı, Kaplan, Kiraz, Koyundere, Devlethan ve Çatalçam mahallelerinde yollar açıldı. Yolların açılmasının ardından tuzlama çalışması yapan ekipler, vatandaşların takdirini topladı.