15.03.2016 17:03

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, 60 minik öğrencisiyle birlikte Manisa 1. Merkez Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Batı Kışla içerisindeki askeri müzeleri gezdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Milli Mücadele tarihini görerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Çarşı Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, Manisa 1. Merkez Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Batı Kışla içerisinde yer alan askeri müzeleri gezerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı dönemleri öğrenme fırsatı elde ettiler. Minik öğrencilerin, Çanakkale Şehitliği, Seyit Onbaşı’nın canlandırılmasının yapıldığı eserler ilgisini çekti.

Yapılan gezilerin devam edeceğinin altını çizen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek adına çalışmalarımız sürüyor. Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri’nin yanı sıra MABEM’ler ile birlikte eğitim ve öğretim alanında sunduğumuz hizmetlerin yanı sıra böyle geziler de yaparak, öğrencilerimizin teorikte öğrendikleri bilgileri yerinde de görüp öğrenmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.

‘Velilerden Büyükşehir’e Övgü’

Yapılan geziden memnuniyet duyan veliler, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e çok teşekkür ederiz. Daha önce böyle bir hizmet görmedik. Çok memnun kaldık. Çocuklarımız, atalarımızın bizlere mirası olan Cumhuriyetimizin ne şartlarda kurulduğunu görme fırsatı elde etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>