Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.04.2016 16:51

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Salihli’nin en önemli çevre sorunu olan atık su problemini çözecek Salihli Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdi. Gediz Havzası’nın temizlenmesinde büyük rol oynayan tesiste, günlük ortalama 20 bin metreküp atık su arıtımı yapılıyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Manisa’ya sağlıklı içme suyu temin etmek için atılan adımlar Salihli Atıksu Arıtma Tesisi’yle birlikte hız kazandı. Atık suların çevreye ve yer altı kaynaklarına zarar vermeden uzaklaştırılmasında büyük önemi olan tesisin açılışı MASKİ Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen görkemli bir törenle yapıldı. Zafer Mahallesi’ndeki tesisin açılış törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, eşi Sevgi Kayda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya ve Yımaz Gençoğlu, genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve MASKİ personeli ile İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, Müteahhit Nazmi Kürüm ve çok sayıda davetli katıldı.

Gediz Havzası için atılan ilk ve en önemli adım

Tesisin açılış konuşmasını yapan MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün en büyük hedefi Gediz’de balık tutulacak bir ortamın sağlanması ve bu konuda verilen sözlerin yerine getirilmesidir. Biz de MASKİ olarak kurulduğumuz günden bu yana bu hedefi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gün açılışını gerçekleştirdiğimiz tesisimizin Gediz Havzası’nın üzerindeki etkisi temizlik bakımından oldukça yüksek. 6,8 hektarlık alan üzerine kurulan ve işletimi ile birlikte 25 milyon TL’ye mal olan bu yatırım, Gediz havzası için atılmış ilk ve en önemli adımdır. Tesisimizin proje aşamasından inşaatın bitimine kadar emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Atıksu Arıtma Tesisimizin Salihli’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Koç, konuşma yaptığı kürsüden suyun arıtmaya girmeden önce ve girdikten sonraki numunelerini göstererek, tesisin arıtmadaki başarısını da gözler önüne serdi.

100 yıllık yatırımlara imza atıldı

Törende söz alan İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, “Atık su arıtma tesisleri hem insanımızın daha sağlıklı bir ortamda yaşamasına katkı sunuyor, hem de insanlık ve geleceğimiz için çok önemli olan doğamızın da korunmasında büyük yarar sağlıyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Genel Sekreterimiz ve MASKİ Genel Müdürümüz ile yaptığımız görüşmeler, çok iyi bir anlaşma ortamı sağlamımıza neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımızın nezaketi ve yatırımlara gösterdiği ilgi de sinerjimizi artırdı. Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğü, 100 yıllık yatırımlara imza attı. Emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Birlikte çok daha büyük projelerin açılışını gerçekleştireceğimizi ümit ediyorum” diyerek, tesisin hayırlara vesile olmasını diledi.

“Büyük olmak böyle bir şey”

Salihli Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılış konuşmacılarından Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Bu gün Salihli’deki 2 yıllık emeğimizin geldiği noktaları hep birlikte gördük. İşte büyük olmak, büyük başkanla çalışmak böyle bir şey. Bu ay meclisten geçirdiğimiz 30 milyonluk yatırımın içerisinde olan Gümüşçayı’ndaki atıkların temizlenmesiyle ilgili proje için de Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Adala’mızın en büyük sorunu olan arsenikli suyun arıtılması için MASKİ Genel Müdürlüğümüz’ce kurulan tesis sayesinde, evlere temiz su verilmeye de bu gün başlandı. Büyükşehir Belediyemiz ve Genel Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız, bu güne kadar götürdüğümüz hiçbir projemizi geri çevirmediler. Emeği bulunan bütün ekiplere, tecrübeleri ve çalışkanlıklarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Salihli’yi sizlerle birlikte değiştirmeye devam ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

“Verdiğimizin sözün her zaman arkasındayız”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Salihli Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılış törenindeki konuşmasında, “Henüz tam olarak 2 yılını bile doldurmamış olan MASKİ Genel Müdürlüğümüzü, 15 Temmuz 2014 tarihinde resmi olarak kurduk. Gençlik merkezimizin en üst katında tahsis ettiğimiz bürosunda sıfırdan kurduğumuz Genel Müdürlüğümüz, bu gün genel müdürü ve yardımcılarından, daire başkanları ile personellerinden, 17 ilçemizdeki birimlerine kadar 1350 çalışan kadrosuna ulaşan bir noktaya geldi. 17 ilçemizdeki 550 bin su aboneliğinin ilçe belediyelerinden alımından, devir işlemlerine ve yazılımlarına kadar, tüm entegrasyonun sağlanması için meşakkatli bir dönem geçirdik. Başta MASKİ Genel Müdürümüz, yardımcılarımız ve Büyükşehir’in mevcut oturmuş yapısından destek aldığımız Genel Sekreterimiz, diğer yardımcılarımız ve dairelerimiz ile bu sıkıntılı süreci geride bıraktık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çevresel faktörlere baktığımızda arıtma sistemleri, içme suyu arıtma sistemlerinin, su depolarının, kanalizasyon ve yağmur suyu drenajlarının oluşturulması noktasındaki en önemli unsurlardan bir tanesi. Bu gün Manisa merkezdeki arıtma tesisinin de ihalesi gerçekleştirilerek firmaya teslimi yapıldı ve şuan inşaatı başladı. Turgutlu, Gördes ve diğer ilçelerimizdeki arıtma tesislerinin çalışmaları da devam etmekte. Salihli Atıksu Arıtma Tesisi’nin Büyükşehir Belediyemize geçmeden önceki döneminde emeği geçenlere şahsım, Salihli halkı ve bütün Manisalılar adına teşekkür ederim. Seçim döneminde Adala’daki vatandaşlarımızın arsenikli su isyanını da dinlemiştik. Sonuçta biz bu güne kadar verdiğimiz sözleri her zaman tuttuk. Ve artık Adala’ya da temiz, arseniksiz suyu vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yaptığımız hizmetlerin Allah katında kabul görülmesini, vatandaş nezdinde de mutluluğa vesile olmasını arzuluyorum. Salihli’deki bir diğer proje olan bütün yağmur suyu drenajlarının yenilenmesi ile ilgili yatırımların, çalışmalarımızı hızlandırmak adına bir kez de buradan İller Bankası Bölge Müdürümüz’den onaylanmasını rica ediyorum” dedi.

140 bin kişilik nüfusa hitap eden dev tesis

Başkan Ergün, “Kirlilik alarmı veren Gediz Nehrimizin kurtarılması amacıyla bu gün Salihli Atıksu Arıtma Tesisi’ni hayırlısıyla hizmete açıyoruz. Salihli Belediyesi tarafından 28 Ağustos 2012 tarihinde ihalesi yapılan ve 19 Ekim 2012 tarihinde sözleşmesi ilgili yüklenici firma ile imzalanan tesisin ihale bedeli 14 milyon 939 bin 681 TL’dir. İş artışları ile birlikte işin toplam bedeli 17 milyon 652 bin 918 TL olmuş. Tesisin inşaatı 30 Ekim 2012 tarihinde başlamış, 18 Mart 2014 tarihinde inşaatı tamamlanmış. Tesis 18 Eylül 2014 tarihinde MASKİ Genel Müdürlüğü’müzce işletmeye alınmış olup, tesisin 25 Aralık 2015 tarihinde geçici kabulü yapılmış. Tesisin işletilmesi için, 22 Şubat 2016 tarihinde bakım, onarım ve işletilme ihalesi gerçekleştirildi. Bunun dışında işletme maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı çalışmayan Manisa’daki 9 diğer tesis MASKİ Genel Müdürlüğü’nce işletilir hale geldiğinin ve çalışıyor olduğunun bilinmesini isterim. 16 Mart 2016 tarihinde; 1 milyon 35 bin 360 TL sözleşme bedeli ile Meseç İnşaat Makina Taahhüt Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile sözleşmesi imzalanarak 18 Mart 2016 tarihinde 13 aylık süreci kapsayacak işin yer teslimi gerçekleştirilmiş olup; sadece bu tesisin aylık bakım, onarım ve işletme maliyeti 80 bin TL’dir. Mevcut tesisimiz 2025 yılına kadar, 140 bin kişilik nüfusa hitap edecek şekilde, ilçenin atık su kapasitesini karşılayacak düzeyde dizayn edildi. 9 adet personelin çalıştığı tesiste günlük olarak ortalama 20 bin metreküp atık su arıtımı yapılmakta” açıklamalarını yaptı.

Gerekli izinler tamam

Tesisin işletimi için gerekli belge ve izinlerle ilgili bilgi veren Ergün, “Tesisin 7 Aralık 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden “Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi”, 30 Mart 2016 tarihinde de yine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden “Geçici Faaliyet Belgesi” alınmış olup, MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından “Çevre İzni” alma yönündeki çalışmalar devam etmektedir. Çevre İzni alındıktan sonra Çevre Kanunu kapsamında Atık su Arıtma Tesislerinin Teşvik Tedbirlerinden faydalanılacak ve aylık yaklaşık 65 bin TL olan elektrik tüketim bedellerinin 30 bin TL’lik, yani yüzde 50’lik kısmının geri ödemesi yapılacak. Tesisimiz Salihli’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yapımında emeği geçen herkese tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” ifadelerinde bulundu.

Genel Müdür Koç tesisi tanıttı

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi, protokol üyeleri tarafından kesildi. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyelerine tesisi gezdirerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu