10.02.2012 16:55

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri, CBÜ Hastanesi önünde kaçak olduğu tespit edilen büfeye müdahale etti. Zabıta Müdürü Aydoğan İra, imar yönünden para cezalarına maruz kalmamaları açısından işletmecileri kapattıkları alanları kendileri sökmeleri konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Manisa Belediyesi kent genelindeki kaçak yapılarak yönelik başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi önünde bulunan ‘Durak Büfe’ isimli kaçak yapıya müdahale edildi. Zabıta Müdürü Aydoğan İra, kaçak yapılara yönelik yasalar çerçevesinde hareket ettiklerini belirterek, bu konuda asla taviz vermeyeceklerini söyledi. İra, amaçlarının ruhsat alınmaksızın yapım aşamasına geçen inşaat sahiplerini ruhsat almaya teşvik etmek olduğunu söyleyerek, “Söz konusu işyeri izinsiz olarak hastanenin ön kısmını işletme dahiline sokarak, bir eklenti durumuna getirmiştir. Zabıta Müdürlüğü olarak İmar İşleri Müdürlüğümüz ile ortaklaşa çalışarak, söz konusu işyerine gerekli müdahaleyi yaptık. Şahıslara süre verip kendilerinin kapattığı alanı temizleme konusunda uyarıda bulunduk. Bu süre zarfında işletmeci kendi kapattığı alanı sökmediği için belediyemiz tarafından söz konusu kaçak yapı söküldü. Ayrıca işletmeciye para cezası uygulandı. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatı ile kaçak yapı konusuna önem veriyoruz.” dedi. Zabıta Müdürü İra, imar yönünden para cezalarına maruz kalmamaları açısından işletmecileri kapattıkları alanları kendileri sökmeleri konusunda duyarlı olmaya çağırdı.