Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
30.06.2016 14:58

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, Bengü Türk TV’de Muradiye Camii’nden yayınlanan ‘İftara Doğru’ programının konuğu oldu. Uzun, İstanbul Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen ve 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği hain saldırıyı kınadı.

Bengü Türk Televizyonu tarafından hazırlanan ve Barış Cem Kaya’nın sunduğu “İftar Saati” adlı programın konuğu Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun oldu. Barış Cem Kaya’nın sorularını yanıtlayan Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, sözlerine Ramazan Bayramı’nın tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini dileyerek başladı. Uzun, İstanbul Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen ve 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği hain saldırının ülkemizin birliğini ve dirliğini bozamayacağını söyledi. Uzun, olayda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetleri ve yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Uzun, Tarihi ve barındırdığı tarihi eserleri ile büyük öneme sahip olan Manisa’nın tarihi ve kültürel değerlerini korumak için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sosyal Projelere Önem Veren Bir Belediyeyiz

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinden de bahseden Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, “Belediyecilik doğumdan ölüme kadar olan zaman dilimindeki hizmetleri kapsamaktadır. Aslında, Hoşgeldin Bebek projemizi hayata geçirdik. Sağlık hizmetlerinde aksamayan bir hizmeti gerçekleştiriyoruz. Belediyelerin çıkartılan kanunlarla vatandaşa hizmet noktasında daha çok yaklaştığını düşünüyorum. ‘Vatandaşın ihtiyaçları nedir, talepleri nedir’ bunları bilmek zorundasınız. Belediyenin bir bütçesi var, bu bütçe zaten vatandaşındır. Biz bu bütçeyi zaten vatandaşa dağıtıyoruz. Bizim görevimiz; vatandaşımızın bu doğrultuda hayatını kolaylaştırabilecek hizmetleri gerçekleştirmektir. Sosyal projelerimiz olsun, yatırımlar olsun, 1396 kilometrekareye hizmet veriyoruz. Yaklaşık 1 milyon 400 bin nüfusumuz var. Merkezdeki vatandaşımız hangi hizmeti alıyorsa, en uzakta olan Selendi’de Sarıgöl’de, Demirci’de ikamet eden vatandaşımız da buradakiyle aynı hizmeti alsın diye çalışıyoruz” diye konuştu.

İhtiyacı Olan Vatandaşı Mağdur Etmiyoruz

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal anlamda büyük fayda sağlayan Gıda Bankası hizmetinden de bahseden Uzun, “Gıda Bankaları 12 ay boyunca, dar gelirli, yoksul vatandaşlarımıza verdiğimiz bir hizmettir. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar bizlere başvuruyorlar. Belli kriterlere uyanlar her ay buradan alışverişlerini yapabiliyorlar. Bizim en önemli amacımız, bir elin verdiğini diğer el görmesin. Vatandaş bize ulaşmadan biz vatandaşa ulaşıyoruz. 17 ilçemizde de Gıda Bankalarımız hizmet veriyor. Bu hizmetlerimizi verirken en büyük destekçimiz Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’dür kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, programın sunucusu Barış Cem Kaya’nın Hoş geldin Bebek hizmetinin çok güzel bir hizmet olduğunu belirtmesi üzerine, “Hoş geldin Bebek faaliyeti kapsamında yeni doğan bebeklerimizin evlerine sağlık ekiplerimiz gidiyor. Anneye psikolojik destek veriyoruz. Annenin bebeğe yapması gerekenleri sağlık ekibimiz anlatıyor. Evde Bakım hizmetlerimizde de 70 yaş üstü kişilere ulaşıyoruz. Onların kişisel bakımından tansiyon, şeker ölçme ve diğer tüm ihtiyaçlarına kadar hizmet veriyoruz.

Tarıma Destek Veriyoruz

Büyükşehir Belediyesi’nin diğer hizmetlerinden de bahseden Uzun, “Tarım destekli çalışma faaliyeti içerisine girdik. Çiftçilerimize sera ve fidan desteğinde bulunuyoruz. 300 arı yetiştiricisi ailemize 1500 ana arı dağıtımı yaptık. Hem kendi gelirlerinin oluşmasını sağladık hem de faaliyetlerini geliştirerek, ilimiz ve bölge ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Nihayetinde bizim onlara oluşturduğumuz her sera ve fidan desteği ekonomiye doğrudan bir katkıdır. Dolayısıyla verdiğimiz fidanlardan alacakları ürün Manisa ekonomisine katkı sağlayacaktır. Her bölgede farklı üretim ağı olduğu için biz de ona göre dağıtım yapıyoruz. İl genelinde 60 bin zeytin, 20 bin ceviz ve badem dağıtımı yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Hünnap meyvesini de destekleme projesi içerisinde yer aldık” diye konuştu

Çocuk Kültür Sanat Merkezleri

Program sunucusu Barış Cem Kaya’nın sorularını yanıtlayan Uzun, çalışan ailelerin çocuklarına yönelik hazırlanan kreş hizmetinden de bahsetti. Uzun, “Belirli bir yaş aralığındaki çocuklarımız cüzi bir ücretle belediyemiz kreşlerine gidebiliyorlar. Sabah’tan akşama kadar öğretmenler ve çocuk gelişim uzmanları eşliğinde okul öncesi eğitim hizmeti verilmektedir. İl genelindeki ilçelerde Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerimiz de var. Burada satranç, bale, İngilizce ve çeşitli oyunlar ile eğitimler veriyoruz. Gençlere yönelik Gençlik Merkezlerimiz var. Büyük beldelerimizde çok amaçlı kültür merkezleri açacağız. Çok Amaçlı Etkinlik Salonlarımızı devreye sokuyoruz. İtfaiye merkezlerimizi inşa ediyoruz” diye konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşlarımıza Destek Veriyoruz

Program sunucusu Barış Cem Kaya, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin derneklere de destek verdiğini belirterek, bu hizmetin çok anlamlı olduğuna dikkat çekti. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun ise, sivil toplum kuruluşlarının o ilin vazgeçilmez öğelerinden biri olduğunu belirtti. Uzun, “Belediyeler, hazırladıkları stratejik planda bu paydaşlarını da dikkate almak zorundadır. Yapılan İkiz Kulelerimizde oda ve derneklere de yer ayırdık. Sivil toplum kuruluşlarımız ihtiyaçlarını ve sorunlarına yönelik yerleşkeden bize daha hızlı ulaşacaklar. Desteklerimiz devam edecek” diye konuştu.

Bütçe Ayarlanmalı

Program sunucusu Barış Cem Kaya, hizmetlerin gerçekleştirilirken en önemli faktörün bütçe olduğunu, bunun nasıl sağlandığını Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun’a sordu. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, “Belediyeler, yerel yönetimler arasında büyük öneme sahip kurumlardır. Belediyelerin gelir kaynağının büyük kısmı, merkeziyetçi yapılarda devlete bağımlıdır. Yüzde 50’si devletten gelen vergi gelirleri ve öz gelirlerinden oluşuyor. Bu kadara hizmete bu bütçe yetmiyor. Her alanda belediye yanınızda. Dolayısıyla biz bu hizmetleri gerçekleştirirken, bize bütçe gerekiyor. Bütçeye baktığımızda ne yazık ki şu an yetersiz. Hükümetin de herhalde bu konuda çalışmaları var. İvedi olarak bütçemizin gelir artışına ihtiyacı var. Biz zaten bu parayı halka harcıyoruz. Projeler üretiyoruz. 30 tane büyükşehir var nüfus olarak biz 14.sıradayız. Manisa Büyükşehir Belediyesi kendi bütçesini yatırıma göre oranladığımızda en fazla yatırım yapan il belediyesiyiz. Bütçemizin yüzde 54 gibi bir oranını yatırıma harcadık. İnşallah bütçe artarsa Manisa halkına 17 ilçemize artan hizmetlerimiz devam edecektir. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum Milletimizin başı sağolsun” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu