Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
03.07.2016 13:15

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Bengü Türk TV tarafından Manisa Gülgün Hatun Hamamı önünde yayınlanan “İftar Saati” adlı programının konuğu oldu. Manisa'daki Ramazan heyecanını, kentin tarihi ve turistik güzelliklerini anlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde yaptıkları restorasyon çalışmalarıyla kentin güzelliğine güzellik kattıklarını vurguladı.

Bengü Türk Televizyonu tarafından hazırlanan ve Barış Cem Kaya'nın sunduğu “İftar Saati” adlı programın konuğu Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil oldu. Tarihi Gülgün Hatun Hamamı önünde yayınlanan programda, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil rahmet ve bereket ayı Ramazan'da Bengü Türk'ü Manisa'da görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

‘Gülgün Hatun Hamamına Birebir Restorasyon Yaptık'

Programın yayınlandığı Gülgün Hatun Hamamı ile ilgili bilgiler veren Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın tarihinin gün yüzüne çıkarılması için mücadele vermeyi sürdürüyor. Bu amaçla da İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Gülgün Hatun Hamamı ile ilgili restorasyon protokolü yaptık. Hamamın içerisinin restoresini aslına sadık kalarak yaptık. Hamamın, Saruhan Bey'in eşi Gülgün Hatun için yaptığı söylenir. Ayrıca Manisa'nın bu bölgesi en eski yerleşimlerin olduğu bölgedir. Spil dağı eteklerinde Bizans hatta Lidya dönemine kadar uzanan tarihi vardır. Ağlayan kaya Niobe, Kabak Tekkesi, Gülgün Hatun Hamamı gibi birçok önemli eser bu bölge de bulunmaktadır” dedi.

‘Manisa'nın Kültürel Kazanımı Olacak'

Açıkdil, “Cumhuriyet dönemi ve öncesinden kalma mezar taşlarını, 9 Eylül Üniversitesi'nden bir hocamıza okuttuk. Bu çalışmaları bir kitap haline getireceğiz. Bunlar Manisa'nın kültürel kazanımı olacak' diye konuştu.

‘Başkan Ergün, Tarihi Değerlere Çok Önem Veriyor'

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün tarihi değerlere verdiği önemin altını çizen Açıkdil, “Fatih Nikah Salonu'nu sergi salonu olarak yeniden yapıyoruz. Tadilat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte heykel, resim sergilerinin yapıldığı modern bir salon olacak. Çanakkale Şehitleri ve Müze Salonu'nu da geçen dönem yapmıştık. Orası da Türkiye'nin önemli alanlarından bir tanesi oldu. Vakıflar Kurulu'ndan birebir örnek alarak yaptık” dedi.

‘Aigai'nin Sponsorluğunu Üstlendik'

Açıkdil, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız protokollerle Yuntdağı Köseler Köyü'nde Antik Aigai Şehri'nin sponsorluğunu üstlenmiştik. Oradaki eserlerin gün yüzüne çıkarılmasına katkı sağlamıştık. Ulu Camii'nin etrafında 7-8 milyona yakın kamulaştırma çalışması yapıldı. Etrafındaki gecekondular temizlendi. Ulu Camii'nin restorasyonu protokol yaparak üstlendik. Temizlenen alanları da yeşil alana dönüştüreceğiz. Yapacağımız çalışmalarla birlikte Manisa'dan da çok güzel bir görünüm sağlanacak” dedi.

‘Kula, Çekim Merkezi Olacak'

Jeopark ile ilgili yapılan çalışmalara da değinen Açıkdil, “17 ilçede turizme kazandırılacak çalışmalarımız var. Valilik, İl Kültür Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaklaşık 40 turizm destinasyonu tespit ettik. Havza turizmi oluşturmak adına bu 40 destinasyonu tespit ettik. Bunların en önemlileri arasında Kula yer alıyor. Kula Jeoparkı UNESCO belgelidir. Türkiye'de bir tane tescilli Jeoparkımız var. Türkiye'de ilk kez Jeoparklar birliğini kurduk. Toplantısını geçtiğimiz gün yaptık. İnşallah bundan sonra daha da hizmet vereceğiz. Sayın Cengiz Başkanımız Kula'ya ayrı bir önem veriyor. Kula'da yaklaşık 3 bin tarihi ev var. Gözlerinizi alamayacağınız çok güzel evler var. Biz bunların yaklaşık 25 tanesini restore edeceğiz. 10 tanesini aldık. Bunları butik otel haline getiriyoruz. Kula'yı butik otel sayesinde konaklama sağladığımızda çekim merkezi olacak” dedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu