Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
31.03.2012 17:41

MANİSA Belediyesi Haydar Bayçın Çocuk Kütüphanesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi düzenlediği etkinlikle Kütüphaneler Haftası’nı kutladı. Kutlamada, kitap kurdu çocuklar ödüllendirilirken, çocuk korosu da seslendirdiği parçalarla etkinliğe renk kattı.

Haydar Bayçın Çocuk Kütüphanesi’nin Kütüphaneler Haftası Kutlama ve Ödül Töreni’ne Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, onur konuğu olarak Türkay Kaymaz Bayçın, araştırmacı-yazar Bedriye Aksakal ile Çocuk Kütüphanesi Müdürü İbrahim Atabey ile veliler katıldı. Merkez bahçesinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu, 25 yıllık öğretmenlik hayatında öğrencileri ile çok güzel yıllar geçirdiğini ifade ederek, “Çocukları hayata hazırlamak biz öğretmenler için en kutsal görev olmuştur. Onlara okumayı öğretmek, ömürlerinin sona kadar devam ettirecekleri okuma alışkanlığını kazandırmak ise en güzel şeydir. Çünkü kitap okumak insanın kendi hayal dünyasını genişletir. Film izlemekten alacağınız keyiften daha fazla keyfi kitap okuyarak alırsınız” dedi.

Merkez 350 Çocuğa Hizmet Veriyor

Merkez hakkında da bilgi veren Ustamehmetoğlu, “Biz Haydar Bayçın Kütüphanemizde 13 yaşına kadar olan bütün çocuklara hizmet vermekteyiz. Bin 500 kütüphane üyemiz olmakla beraber, 5 bin 100 kitabımız çocuklarımızın hizmetindedir. Ayrıca çocuklarımız merkezimizde İngilizce, Matematik, Resim, Satranç, Bale, Ritmik Jimnastik, Halkoyunları, Gitar, Keman kursları alabilmektedir. Kurslarımızda 350 çocuğumuza kurs verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün çocuk ve gençlere verdiği büyük önem ile gelecek nesillerimizi en iyi şekilde yetiştirmenin gayretindeyiz. Bu anlamda Kütüphaneler Haftası’nı kutluyor, özellikle çocuklarımıza bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum” dedi. Ardından araştırmacı-yazar Bedriye Aksakal, kütüphanelere katkı sağlamanın önemine değinerek, kendilerini genç nesillerle tanıştırdıkları için etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. Aksakal’ın konuşmasının sonrasında Kütüphaneler Haftası’na ilişkin şiirler okunarak, mini bir skeç gösterisi sunuldu.

Kitap Kurtları Ödüllendirildi

Etkinlik Haydar Bayçın Çocuk Kütüphanesi’nin daimi okuyucuları olan öğrencilere Geleneksel Kütüphane Ödülleri takdim edilmesi ile devam etti. Yılın En Çok Kitap Okuyan Kitap Kurdu Ödülü’nü Burcu Kaya, En Dikkatli Kitap Kurdu Erdem Cıllı, En Temiz Kitap Kurdu Ödülü de Yağmur Balkır’a verildi. Merkezde eğitim gören ve Satranç Turnuvası’nda Manisa Şampiyonu olan Zeynep Atasoy, çocuk korosuna sınıfı ile katılan Nesemi Öz, sınıf annesi Sevgi Mersinlioğlu ve müzik öğretmeni Mustafa Çıraklar’a da teşekkür belgesi takdim edildi. Ayrıca merkeze katkılarından dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu tarafından Haydar Bayçın Çocuk Kütüphanesi adına Haydar Bayçın’ın kızı Türkay Kaymaz Bayçın ile araçtırmacı-yazar Bedriye Aksakal’a plaket takdim edildi. Program çocuk korusunun şarkıları ile sona erdi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu