10.11.2016 12:20

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Manisa'da da çeşitli etkinliklerle anıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de katıldığı programda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, özlem ve minnetle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78’inci yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Mili Egemenlik Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. 10 Kasım Atatürk'ü anma törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Birinci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Daire Başkanları, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saat 9’u 5 Geçe Hayat Durdu

Çelenk sunma törenin ardından saatler 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da hayat durdu. Siren sesleri eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına 2 dakikalık saygı duruşunda duruldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Sergiler Göz Doldurdu

Cumhuriyet meydanındaki programın ardından protokol üyeleri Manisa İl Halk Kütüphanesinde açılan ‘10 Kasım Atatürk Anma Kitap Sergisini’ ziyaret etti. Protokol üyeleri buradaki programın ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde açılan Atatürk Fotoğrafları sergisini gezdi.

Atam İzindeyiz

Program Lale Salonu’nda İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Osman Kuşçuoğlu yaptı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ”Atam İzindeyiz” adlı oratoryo gösterisi yapıldı