Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
10.05.2012 17:27

MANİSA Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Laleli Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geleceğe yatırım yapmaktan vazgeçmeyerek, her fırsatta gençler için çalışacaklarını vurgulayarak, “Ancak bunları yaparken bizler bir beklenti içindeyiz. Bizler, bugünün gençleri yarının büyüklerinden iç ve dış düşmanlarımıza karşı bu aziz vatanı ne pahasına olursa olsun korumalarını istiyoruz” dedi.

Laleli Mahallesi’nde eski Çevreciler Lokali’nin yerinde yapımı planlanan Laleli Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak, Süleyman Çoban, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mehmet Uçak, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuççuoğlu, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Belediye birim müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Laleli Gençlik Merkezi’nde yer alacak olan kursların canlandırılması yapıldı. Temel atma töreninde Manisa Şehzadeler Mehteri de konser verdi.

Çocuklar için güvenli oyun alanları yaptık

Gösterilerin ardından konuşmasını yapmak üzere Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kürsüye davet edildi. Yaklaşık 3 yıldır kente hizmet etmek için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Ergün, “Çalışmalarımızda gençlerimizi ve çocuklarımızı dikkate alarak, aslında geleceğe yatırım yapıyoruz. Bildiğiniz üzere geride bıraktığımız üç yılda üç çocuk merkezi yaparak, çocuklarımızın modern şartlarda eğitim görmeleri için onlara hediye ettik. İki çocuk merkezi daha yapmak için çalışmalarımızı tamamladık, inşallah bu yaz onlarında yapımına başlıyoruz. Bunun yanı sıra çocuklarımızı mahalle aralarında, yollardan kurtararak onların güvenli ortamlarda oyun oynayabilmeleri için her mahallemize yeni oyun grupları yaptık. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum, ihalesini yaptığımız 15 mahalleye yeni oyun grupları, 10 mahalleye de fitness aletleri yerleştireceğiz. Yakın zamanda inşallah Ulupark içindeki oyun parkını da tamamen yenileyerek çocuklarımıza armağan edeceğiz” dedi.

Mevcut Gençlik Merkezi’nde bin 200 gence kurs verildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, ümitlerinin gençlerde olduğunu ifade eden Ergün, “Gençler, bu ülkenin geleceğine yön verecek ve ülkemizi bulunduğu durumdan daha iyi duruma getirmek için çaba sarf edecek nesli oluşturmaktadır. Ülkemizin bekası için son derece önemli olan gençlerimizin eğitim ve öğretimlerini daha iyi şartlarda yapmasını sağlamak, değişmez görevlerimiz arasındadır. Belediye olarak üç yılda gençlerimizin eğitim gördüğü okullarımıza her türlü desteği sağlayarak, ihtiyaçlarını gidermek için imkânlarımızı sonuna kadar kullandık. Kendi ekiplerimizle 27 okulun dış duvarını yeniledik, aydınlattık, okul bahçelerine 3 bin ton asfalt atımını sağladık, 47 okula da iç mekân oyun grubu bağışladık. Bunların yanı sıra, Manisa Belediyesi olarak gençlerimiz sadece okullarındaki eğitimleriyle yetinmesin diye, Belediye Gençlik Merkezi’nde 1200 öğrencimize çeşitli branşlarda kurs verilmesini sağladık. Gençlerimizin modern sanatlarda kendilerini geliştirebilmeleri için belediye konservatuarını kurarak, özellikle modern sanat dallarında eğitimlere başladık. Bu kapsamda, bölgemizdeki belediyeler içerisinde ilk olarak ses kayıt stüdyosunu oluşturduk” diye konuştu.

Laleli Gençlik Merkezi genç dinamizmi bölgeye taşıyacak

Tüm çalışmaları, gençlerin kendilerini geliştirebilmesi ve çağın değişimine ayak uydurabilmeleri için yaptıklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Şimdi ise gençlerimizin daha rahat ortamlarda, daha gelişmiş dersliklerde eğitim alıp sosyalleşebilmesi için modern bir gençlik merkezi inşa ediyoruz. Laleli mahallesinin yıllardır bu yatırımı beklediğini biliyorum. Özellikle bu bölgedeki gençlerimizden ve ailelerden bizlere gelen istek ve talepler, bu projemizin hızlanmasına vesile oldu. Eminim Laleli Gençlik Merkezi gerek modern mimarisi, gerekse de açılacak modern kurslarla bölgede adından söz ettirecek, bulunduğu alana canlılık katarak gençlerin dinamizmini bu bölgeye taşıyacaktır” dedi.

Gençlerimizden tek beklentimiz aziz vatanımızı korumaları

Geleceğe yatırım yapmaktan vazgeçmeyerek, her fırsatta gençler için çalışacaklarının altını çizen Başkan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Ancak bunları yaparken bizler bir beklenti içindeyiz. Bizler, bugünün gençleri yarının büyüklerinden iç ve dış düşmanlarımıza karşı bu aziz vatanı ne pahasına olursa olsun korumalarını istiyoruz. Bunun dışında elbette bir beklentimiz yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve binlerce şehidimizin emaneti ülkemizin bölünmezliğini devam ettirecek koruyacak, kollayacak nesiller yetişmesine bir nebze olsun katkımız olduysa bu bizim için en önemli kıvanç olacaktır. Bu vesile ile temel atma törenimize katılan ve mesaj gönderen tüm davetlilere teşekkür ederim.”

Temele nazar boncuğu

Konuşma ve gösterilerin ardından Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu eşliğinde dua okundu. Okunan duanın ardından kurban kesildi. Daha sonra Belediye Başkanı Cengiz Ergün, temel atma törenine katılan protokol üyeleriyle birlikte butona basarak temele ilk harcı döktü. Harç dökümünün ardından Başkan Ergün ve protokol üyeleri, temele nazar boncuğu atarak, hizmetin hayırlı olmasını diledi.

Yaklaşık 6,5 milyon TL’ye mal olacak

Temel atma töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Ergün, “Manisa halkı için, burada yaşayan vatandaşlar için mutluluk verici bir olay. Bunun startını şu anda verdik. Bu bölge yaklaşık 25 bin-30 bin nüfusa hitap eden bir bölge. Bu tesis Manisa Belediyesi’nin yapmış olduğu ihalede, 5 milyon 750 bin TL+KDV yani 6,5 milyon TL’ye yaklaşan bir yatırımla Manisa’da yaşayan tüm gençliğimize hizmet verecek bir eserin temelini atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki 2012 yılının sonuna doğru, müteahhitlerden almış olduğum bilgi doğrultusunda 6 ay içerisinde burayı bitirme hedefleri var. İnşallah açılış kurdelesini hep beraber keseriz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz hafta içinde Adnan Menderes Spor Tesisleri’nin de temel atma törenini gerçekleştirmiştik. Tahmin ediyorum 2 yeni Çocuk Kültür Merkezi’nin inşaatına da 10-15 gün içinde başlayacağız. Hizmetlerimiz devam ediyor, durmak yok” dedi.

Törenin Gençlik ve Spor Bayramı arifesinde yapılması çok anlamlı

Temel atma töreninin bayram havası içerisinde gerçekleştiğini ifade eden ve hizmetleri nedeniyle Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan ise, “Gerçekten Laleli semtimiz böyle bir tesise layık bir semt ve gelişmekte olan bir semtimiz. Böyle gençlik merkezlerine hem ilimiz merkezinde, hem de il çapında ihtiyacımız var. Bu temel atma töreninin ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı arifesinde yapılmış olması da, bizler için çok anlam taşımaktadır” dedi. Temel atma töreninin hayırlı olmasını dileyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak ise, “İnşallah bu temel atmadan sonra Sayın Başkanımıza kurdele kesmek de nasip olur. Bizim de nasip olursa, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Manisa’ya 2012 yılında bir gençlik merkezi yatırımı geldi. Biz de bir gençlik merkezi yeri arıyoruz şu anda” dedi.

Cephe ve iç mekanlarda Avrupai malzeme kullanılacak

Yaklaşık 20 gün önce Laleli Gençlik Merkezi inşaatına başladıklarını belirten yüklenici firma müteahhidi Turan Bulak da, “Çok kapsamlı ve çok güzel bir bina olacak. Kasım ayının sonlarına doğru bitecek. Manisa gençliğine çok yakışacak bir bina. Şimdiden tüm gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Binamızda yaklaşık 3 bin 500 metrekare kapalı alınımız var. Cephesi ve iç mekanlar orijinal malzemelerden yapılacak. Çok özel Avrupai malzemelerle cephesi yapılacak. Çok güzel bir bina olacak” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu