Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.02.2017 15:53

Ünlü yazar Tennessee Williams’ın kaleme aldığı toplum dışına itilmiş bireylerin çöküntüye uğrayan yaşamlarını, dış dünyaya uyumsuzluklarını yansıttığı  ‘Sırça Kümes’ adlı oyunu Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenecek. Oyunun prömiyeri (ilk gösterim) 11 Şubat’ta Şehir Tiyatrosunda gerçekleştirilecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Şubat ayında tiyatroseverleri Ünlü yazar Tennessee Williams’ın kaleme aldığı ‘Sırça Kümes’ adlı muhteşem bir oyunla buluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz’ün yönettiği, Servet Şencel, Harun Ovagülü, Ayşe Türe ve Batuhan Nil’in oynadığı oyun 11 Şubat tarihinden itibaren Şehir Tiyatrosunda sahne alacak. Oyun, 1930’larda St. Louis’de oturan Wingfield ailesinin evinde geçiyor. Aile, sevgi ve üzüntüyü aynı yoğunlukla yaşıyor. Anne Amanda isabetsiz bir evlilik yapmış, kendi metaneti sayesinde aileyi bir arada tutmaya çalışıyor. Kızı Laura ayağındaki sakatlık nedeniyle dış dünyayla ilişkisini kesmiş, eski plakları çalarak ve camdan hayvan heykelciklerini parlatarak vakit geçiriyor. Oğlu Tom ise, yaşadığı bu hayattan sıkılmış, maceraya koşmak istiyor. Olayların akışı içinde, genç bir adamın, Jim O Connor’ın gelmesi her şeyi değiştiriyor.

Aile Dramı
Simgesellik yüklü bir aile dramı ile seyircinin karşısına çıkacaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, “Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak Şubat ayında yeni oyunumuzla seyircimizin karşısına çıkacağız. Sırça Kümes bir dönem oyunu olmasının yanı sıra simgesellik yüklü bir aile dramı. Büyük buhran döneminde Amerika’da yaşayan parçalanmış, birçok zorluk yaşayan bir ailenin yoksulluğa karşı verdiği hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. İnsanların gerçeklikle yüz yüze gelme korkusunu anlatan oyuna tüm Manisalı tiyatro severlerimizi bekliyoruz” diye konuştu. Öte yandan, oyunun 11 Şubat tarihinden itibaren Şehir Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak sahneleneceği ve davetiyelerin yine Şehir Tiyatrosu’ndan temin edilebileceği belirtildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu