Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.03.2017 15:27

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih Sergi Salonu’nda düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine Başkan Cengiz Ergün ve Eşi Şeyda Ergün de katıldı.  Başkan Ergün, “Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın’ sözlerinden alıntı yaparak, “Kadının erkekten, erkeğin kadından üstün olmadığı gerçeğini tam manasıyla idrak edeceğimiz huzurlu bir yaşam içinde geçirilen ülke hayaliyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikte 17 ilçeden onlarca kadın buluştu. Etkinlik Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenk konulması ve saygı duruşuyla başladı.  Daha sonra Fatih Sergi Salonu’nda devam eden programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Eşi Şeyda Ergün’ün yanı sıra Manisa Milletvekili Özgür Özel, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kadınlarımıza Borcumuzu Ödeyemeyeceğimiz Bir Gerçektir
Programda konuşan Başkan Cengiz Ergün, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Tam adıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Kadınının hayatının her devresinde bir emekçi olduğu, hele ki anne olduktan sonra bizlerin üzerinde verdiği emekleri göz önünde bulundurursak, her günü Kadınlar Günü ilan etsek, yine de sizlere borcumuzu ödeyemeyeceğimiz bir gerçektir. Öncelikle burada bulunan hanım kardeşlerim başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.
Başkan Ergün, Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekti
Kadınların ülkemizde yaşadığı acı olaylara değinen ve Manisa’da yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili rakamlar aktaran Başkan Ergün, “Ülkemizde ne yazık ki, üçüncü sayfalarda artık kanıksar hale geldiğimiz kadına yönelik şiddet, taciz ve benzeri olaylar hepimizi üzmekte ve toplum olarak bizleri derinden yaralamaktadır. Otobüse binip evine gitme derdinde olan kızımız Özgecan, erkek arkadaşıyla sinemaya gittiği için ağabeyi tarafından katledilen Ceylan Timuroğlu ve daha niceleri… Yalnızca Manisa’da 2010-2016 yılları arasında kayda geçen 24 kadın cinayeti var. Giydiği kıyafet nedeniyle tekmelenen, başörtüsü taktığı için tartaklanan kadınlar da bizim kadınlarımız, bizim ülkemizin kadınları. Bu saydığımız olaylar ülkemiz için utanç içerirken, ne yazık ki cehaletin bizleri bu noktaya taşıdığı gerçeği de yüzümüze tokat gibi çarpmakta” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin Kadınlara Verdiği Eğitimleri Anlattı
Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların bilgilenmesinin toplumun aydınlanmasını sağlayacağına dikkat çeken Başkan Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de, göreve geldiğimiz ilk günden beri eğitime yönelik çalışmaların içinde olduk. 2011 yılında Aile Danışmanlığı ve Eğitim Merkezini açarak Türkiye’de sayılı merkezlerden bir tanesini Manisa’ya kazandırdık. Toplumun temel taşı olan ailede başlayan eğitimi, il çapına yaymak amacıyla 17 ilçemizde Çocuk Kültür Sanat Merkezleri, MABEM Kursları, kadınlarımızın meslek edinmesi amacıyla MASMEK kurslarını bir bir hayata geçirdik. MASMEK kurslarında eğitim alan kadınlarımız aile bütçelerine de katkı sağlamaktadır” dedi.
Yaptığımız Hizmetler Binalarla Sınırlı Değil
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktarmaya devam eden Başkan Cengiz Ergün, “Yaptığımız çalışmaları kurslarla ya da bina içindeki hizmetlerle sınırlı tutmadık. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde çalışan psikolog kardeşimizi görevlendirerek, mahalle kıraathanelerinde, kırsal bölgelerde ve şehir merkezimizde şiddeti önlemeye yönelik söyleşiler gerçekleştiriyoruz. Kasım 2016’da başlattığımız bu hizmetimizle şuana kadar yüzlerce vatandaşımıza ulaştık ve ulaşmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Kadınlarımıza Eğitim Desteği Vermeye Devam Edeceğiz
Kadınlara eğitim vermeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Cengiz Ergün, “Kadınlarımızın kendilerini tanıması, yaşadıkları sağlık sorunları ile ilgili bilinçlenmesi için de, yine Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde çalışan ebe kardeşimizi görevlendirerek, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan kadınlarımıza sağlık seminerleri veriyoruz. Bunları yapıyoruz: Çünkü biliyoruz ki, kadının eğitilmesi ailenin eğitilmesi; ailenin eğitilmesi toplumun eğitilmesi; toplumun eğitilmesi de ülkenin eğitilmesi anlamına geliyor. Bu bilinçle hareket ederek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadınlarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere, tüm hemşerilerimize gerekli eğitim desteklerini vermeye devam edeceğiz. “Haydi Kadınlar Manisa’ya” adlı sosyal projemiz yıllardır hız kesmeden devam ediyor. Farklı ilçelerden kadınlarımız Manisa’yı tanıtıcı gezilere katılıyor” dedi.
Kadın ve Erkeklerin Eşit Olduğunu Savunuyorum
Başkan Ergün, “Şahsım adına şunu rahatlıkla belirtmeliyim ki, kadınların ve erkeklerin her alanda eşit olduğunu savunuyorum. Bunu Manisa Büyükşehir Belediyesi yönetiminde kadınlarımıza da yer vererek fazlasıyla göstermeye, naçizane örnek olmaya çalışıyorum. ‘Kadınlar çiçektir’, ‘Kadınlar güldür’ deyip, popülist yaklaşımlar yapmak yerine hep birlikte eşit eğitim, eşit yaşam, eşit siyaset, eşit sorumluluk ve eşit hak diyerek çalışacağız.”
Kadınlar Gününü Kutladı
Hz. Muhammed’in ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ hadisi ve Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın’ sözlerinden alıntılar yaparak devam eden Başkan Ergün, “Bu duygularla kadının erkekten, erkeğin kadından üstün olmadığı gerçeğini tam manasıyla idrak edeceğimiz, kötü haberler duymayacağımız mutlu ve huzurlu bir yaşam içinde geçirilen ülke hayaliyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Katılımcılardan Büyükşehir’e Organizasyon Teşekkürü
Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlediği etkinlik için teşekkür eden Manisa Milletvekili Özgür Özel, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e düzenlediği bu etkinliklerden dolayı teşekkür ederek, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
Fular ve Çiçek Dağıtıldı
Protokol üyeleri konuşmaların ardından Kadın Meclisi üyelerinin hazırladığı zeybek gösterisini izlediler. Programın tamamlanmasıyla birlikte Başkan Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, kadınlara fular ve çiçek hediye etti. Program 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda çiçek dağıtılmasıyla sona erdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu