09.07.2017 12:45

Eğitime her alanda maddi manevi destek veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, açılan yaz kurslarında vatandaşların kişisel gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. Atatürk Gençlik Merkezi’nde hem Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı hem de Manisa Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (MASMEK) bünyesinde açılan kurslarda eğitimler yaz boyunca sürecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği ve yoğun ilgi gören Atatürk Gençlik Merkezi’nde (AGM) yaz dönemi başladı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ile Manisa Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (MASMEK) bünyesinde, tiyatrodan müziğe, el sanatlarından yabancı dile birçok alanda yaz boyunca eğitimler sürecek.

Geniş yelpazede eğitim

Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Sorumlusu Sener Akıncı, “Her yıl Ekim ayında yetenek sınavlarıyla öğrenci alıp Haziran ayı sonuna dek eğitimlerimize devam ediyoruz. Tiyatro, Batı müziği, dans, Türk müziği, temel müzik eğitimi bölümlerimiz bulunuyor. Piyano, bağlama, gitar, ney, ud, ritm perküsyon, zurna, balaban, klarnet gibi eğitimlerimiz mevcut. Vatandaşlarımız fotoğraf ve nüfus kağıtlarının fotokopileriyle bu kurslara kayıt yaptırabiliyor. Ardından ders programlarını oluşturup eğitimlere başlıyoruz” dedi. MASMEK Kurs Planlama Sorumlusu Ahmet Kaplan da, sertifikalı kurslar, el sanatları kursları, katılım belgeli kurslar ve çocuk programları başlığı altında birçok dalda meslek edindirme kurslarının devam ettiğini söyledi.

“Herkesi bekliyoruz”

Merkezin yaz dönemi kurslarının başladığını ve şu anda 565 kursiyerin eğitim gördüğünü hatırlatan AGM Sorumlusu Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar ise, “Her yaştan tüm vatandaşlarımıza elverişli bir ortamda eğitim imkanı sunuyoruz. Eğitimlerine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan herkesi merkezimize bekliyoruz” dedi.