Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.10.2017 12:17

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Saruhanlı Uğur Mumcu Parkı ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Başkan Ergün, Saruhanlı Otopark Meydan ve Gençlik Projesi ile Gaziosmanpaşa Caddesi Yol ve Tretuvar düzenlemesi projelerinin yeni yılda başlayacağının müjdesini verdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Saruhanlı’da yapımını tamamladığı Uğur Mumcu Parkı ve kafeteryası ile Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nin açılışı, görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin, MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Baki Ulu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Daire Başkanları, Saruhanlı Koordinasyon İşleri Şube Müdürü Nuri Güncan, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Saruhanlı ilçesi Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
“Enerjimizi sevdamız olan Manisa için harcıyoruz”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Dün Muhtarlar Günüydü. Sözlerime başlamadan önce mahallelerimiz ile bizler arasında önemli bir köprü vazifesi gören başta buradaki muhtarlarımız olmak üzere, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü bir kez daha kutluyorum. Hep birlikte güzel hizmetleri yapmayı Cenab-ı Allah bizlere nasip etsin inşallah. Manisa’mızın her ilçesinde, her bölgesinde gerek Manisa Büyükşehir Belediyemiz, gerek MASKİ Genel Müdürlüğümüz yoğun ve hummalı bir çalışma içinde. Sizlerin refahı, mutluluğu ve çözülmesi gereken sorunlarının çözümü için bizler 7 gün 24 saat, mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Bundan dolayı da mutluyuz, huzurluyuz. Her ne kadar birileri, bazı kesimler siyasi olarak bir takım söylemlerde bulunsa da, bizleri kayıkçı kavgalarına çekmeye çalışsalar da, biz sevdamız olan Manisa’mızın gelişmesi için bunlara prim vermeyip, enerjimizi Manisalılar için harcama yolunu seçtik. Bu yolun doğru bir yol olduğunu düşünüyoruz ve bu yolumuzdan devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.
Saruhanlı’nın Çöp Sorunu Çözüldü
4 Ekim tarihinde açılışı gerçekleştirilen Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nin Saruhanlı’nın çöp sorununu da çözeceğini hatırlatan Başkan Ergün, “Biliyorsunuz bu önemli tesisimizin hayata geçmesiyle birlikte Saruhanlı’mızın da çöp sorunu tarihe karışmış oldu. Manisa merkezinde 40 yıldır vahşi depolama usulüyle yapılan ve patlamalarıyla gündeme gelen o kötü görüntüyü Allah’a hamd olsun tarihe gömdük. Saruhanlı’mızın çöplerini bu önemli tesise getirecek katı atık transfer istasyonunun yapımı devam ediyor. İnşallah yeni yılda Saruhanlı’nın katı atıkları bu transfer istasyonuyla Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisimize taşınmış olacak ve Saruhanlı’mız rahat bir nefes almış olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
“İtirazlar bizi durduramadı”
Saruhanlı genelinde yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Ergün, asfalt konusunda şunları söyledi: “2015, 2016 ve içinde bulunduğumuz 2017 yılında, yani üç yıllık süreçte Saruhanlı’mızda 191 kilometrelik yol asfaltlaması gerçekleştirdik. Yaklaşık 13 milyon liralık bir yatırımdır bu. Bu çalışmalarımız da siyasi olarak asfalt ihalelerimize yapılan itirazlar nedeniyle sekteye uğratılmaya çalışılsa da bizler yılmadık ve çalıştık. Hatırlarsanız bu yılki ihalemize de itiraz edilmişti ve vatandaşlarımız için önem arz eden Mütevelli-Çavuşoğlu arasındaki 5 kilometrelik yolun asfaltı yarım kalmıştı. Burada kendi ekiplerimiz ve kendi imkanlarımızla çalışma yürüttük ve yolu Saruhanlılı kardeşlerimizin kullanımına sunduk. İtirazlarla siyasi söylemlerle bizi durduracaklarını sananlara burada da en güzel cevabı vermiş olduk. Yine 2015, 2016 ve 2017 yılında Saruhanlı’mız genelinde 294 bin metrekare parke taşını 8 milyon liralık bir yatırımla döşedik. Özellikle köyden ve beldeden mahalleye dönüşen bölgelerimizde vatandaşlarımızı yazın tozdan, kışın çamurdan bu çalışmalarımız aracılığıyla kurtarmış olduk.”
71 Kilometre İçme Suyu ve Kanalizasyon Hattı
MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 101 mahalle projesine de değinen Başkan Ergün, “Malumunuz Manisa, 4 yıla yakın bir zamandır büyükşehir oldu. Biz ekibimizle birlikte yıllardır yapılmayanı yapıyor, kangren haline dönmüş sorunların çözümü için çalışıyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün 101 mahalle projesi vardı hatırlarsanız. Kaliteli ve sağlıklı altyapı ağları ile mahallelerin dönüşümü için yaptığımız bu çalışmalar kapsamında Saruhanlı’mızda 71 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattını yeniledik. 101 Mahalle Projesi kapsamında; Adiloba, Lütfiye, Taşdibi, Tirkeş ve Kumkuyucak mahallelerinin altyapısını çağın gereklerine uygun hale getirdik” dedi.
17 Mahalleye Müjde
101 Mahalle Projesi’nin ardından başlatılan 154 Mahalle Projesi ile Saruhanlı’da büyük bir altyapı dönüşümüne imza atacaklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Projemiz kapsamında köyden mahalleye dönüşen; Kayışlar, Azimli, Kepenekli, Apak, Çullugörece, Kemiklidere, Şatırlar ve Sarıçam mahalleleri ile beldeden mahalleye dönüşen; Alibeyli, İshakçelebi, Hacırahmanlı ve Halitpaşa’da altyapı çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Koldere, Büyükbelen, Mütevelli, Gökçeköy ve Paşaköy gibi belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin de altyapısını günümüz standartlarına taşıyacağız. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasına müteakip ise mahallelerimizin üstyapısını yapacağız. Atık su arıtma tesisini işler hale getirdik. Ayrıca dere ıslah çalışmaları ve içme suyu arıtma tesisleriyle su depolarının sağlıklı hale getirilmesi çalışmalarımız da mevcut. Yalnızca MASKİ Genel Müdürlüğümüz kanalıyla bugüne kadar Saruhanlı ilçemiz genelinde 14 Milyon 690 Bin liralık yatırım yaptık. Kalan sürede planlamalarımızla 74 Milyon liralık bir yatırımın daha geleceğinin müjdesini şimdiden vermiş olayım. Hayırlı olsun inşallah” diye konuştu.
Uğur Mumcu Parkı Her Yaşa Hitap Ediyor
Açılışı gerçekleştirilecek Uğur Mumcu Parkı ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi ile ilgili bilgiler de veren Başkan Ergün, şöyle konuştu: “Uğur Mumcu Parkı’nda güzel bir düzenleme çalışması yaptık ve birazdan sembolik olarak açılışını gerçekleştireceğiz. Burada yeni bir kafeterya, çocuklarımız için oyun alanı ve meydan kazandırdık. Peyzaj ve çevre düzenlemesiyle güzel bir alan haline geldi. Saruhanlılı hemşerilerimiz ve çocuklarımız güle güle kullansın. Yine Çocuk Kültür Sanat Merkezimizin de açılışını gerçekleştireceğiz. Mental aritmetik, gitar, okul öncesi, satranç, matematik, İngilizce ve halk oyunları olmak üzere 7 branşta 160 çocuğumuz burada eğitim alıyor. Genç dimağlara cumhuriyetimizi, Atatürk’ü ve vatanını milletini sevmeyi de aşılıyoruz.”
Ne Mutlu Türküm Diyene Diyen Nesiller
MABEM kursları ile gençlerin de her zaman yanında olduklarını aktaran Başkan Ergün, “Çocuk Kültür Sanat Merkezinden bahsetmişken, MABEM’e değinmeden geçemeyeceğim. Biliyorsunuz gençlerimiz üniversitelere hazırlanırken, dershaneye gitme imkanı olmayan gençlerimiz için 17 ilçemizde MABEM kurslarını faaliyete geçirdik. Başarı oranımızı yüzde 98’lere ulaştırdık. Saruhanlı’mızda da 6 derslikte, 12 öğretmenle tam 272 öğrencimiz MABEM’den yararlanıyor. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, geleceğe güvenle bakabilmeleri bizlerin tek beklentisi. Yarınlara umutla bakan ve korkmadan Ne mutlu Türküm diyene diyebilen gençler yetiştirebilirsek ne mutlu bizlere” dedi.
Saruhanlı’ya Üçlü Proje Geliyor
İlçeye yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Saruhanlı’da hem araç trafiğini rahatlatacak olan yer altı otoparkı, hem gençlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla her türlü faaliyeti yapabilecekleri gençlik merkezi, hem de kentin simgesi olabilecek meydandan oluşan dev bir proje için malumunuz olduğu sürece kamulaştırma çalışmaları yapıyoruz. Bu güzel projenin ihalesi için hızla kamulaştırma çalışmalarımızı tamamlayıp, ihalesine çıkmayı planlıyoruz. İhale prosedür sürecini tamamlayıp hemen çalışmalara başlayabilirsek, 1 yıl içinde Saruhanlı’mıza bu güzel üçlü projeyi kazandırırız diye düşünüyorum” diye konuştu.
Yeni Prestij Caddesi Geliyor
7 Eylül Caddesi’nde yaptıkları çalışmayla caddeyi güzel bir prestij caddesine dönüştürdüklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Yol, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarıyla şıkır şıkır bir hale geldi bu caddemiz. Aynı şekilde Gaziosmanpaşa Caddesi için de proje geliştirdik. Projemiz kapsamında 500 metre uzunluğundaki caddemizde mevcut yol ve kaldırımdaki malzemeleri söküp, yenileyeceğiz. Yeni yol ve kaldırım kaplamaları, bordürleri ve su oluklarının yanında caddede cep şeklinde otopark ve engelli vatandaşlarımız için uyarıcı yürüyüş bandı yapacağız ve yolun aydınlatmasını da yenileyeceğiz. Kısaca 7 Eylül Caddesi’nin ardından Saruhanlı’mız Gaziosmanpaşa Caddesi ile ikinci bir prestij caddesine kavuşmuş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.
“Sevdamız Manisa”
Hizmetin siyaseti olmaz anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Sağlık İşleri, mezarlık ve cenaze hizmetleri, itfaiye hizmetleri gibi çok sayıda dairemizin çalışmaları Saruhanlı’mızda var. Bunları tek tek sayıp vaktinizi almayacağım. Şunu iyi bilmenizi istiyorum; biz siyaset değil, hizmet etme derdindeyiz. Konuşmamın başında da belirttiğim gibi sevdamız Manisa. Bu sevdamıza sahip çıkmak ve burada yaşayan hemşerilerimize en güzel hizmetleri sunmak, sunduğumuz bu hizmetler karşılığında onların yüzünü güldürmek bize yeter de artar. O açıdan daha güzel hizmetlerde buluşmak dileğiyle hepinizi sevgiyle selamlıyor, saygılarımı sunuyorum.”
Çocuklar Çifte Mutluluk Yaşadı
Konuşmanın ardından okunan dualar eşliğinde ilk olarak Uğur Mumcu Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini protokol üyeleriyle birlikte kesen Başkan Ergün, parkın Saruhanlı’ya hayırlı olmasını diledi. Ardından Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışına geçildi. Burada halk oyunları gösterisini izleyen Başkan Ergün, kendisini bekleyen çocuklarla da yakından ilgilendi. Merkezin açılış kurdelesini kestikten sonra çocuk merkezi eğitmenleri ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Ergün, minikleri kırtasiye malzemesi ve boyama kitabı hediyesiyle sevindirdi. Başkan Ergün, çocuklarla sohbet etmeyi ve fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu