Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
31.10.2017 14:15

Manisa Büyükşehir Belediyesinin başta kadınlar olmak üzere her yaştan vatandaşı yararlandırdığı MASMEK kurslarının verildiği Sinan Bey Medresesi’nde Vakıflar Bölge Müdürlüğü şoku yaşanıyor. Vakıflar, Sinan Bey Medresesi’nin boşaltılması yönünde Büyükşehir Belediyesine gerekçesiz tebliğ gönderdi. Vakıfların bu yaklaşımı, Sinan Bey Medresesi’nde kurs gören kursiyerler başta olmak üzere tüm Manisalıların tepkisini çekti.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı projeleri kendi bünyesine alarak Manisalıların tepkisini çeken Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yeni bir hamleyle daha bu kez de MASMEK kursiyerlerini hedef aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2009 yılı Şubat ayından bu yana kiracı olarak hizmet verdiği ve MASMEK kurslarının verildiği Sinan Bey Medresesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün talebi üzerine boşaltılması gündeme geldi. Karar, kurs gören kursiyerler başta olmak üzere Manisalıların tepkisini çekti.
Sanat ve Meslek Edindirme Kursları Veriliyordu
Kuyumculuk, naht sanatı (kıl testereyle ahşap oyma), telkari (gümüş yapımı) ve tutkallı hamur çiçek yapımı gibi meslek edindirme kurslarının verildiği Sinan Bey Medresesi’nde, Manisa Büyükşehir Belediyesi 2009 yılından bu yana kiracıydı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Sinan Bey Medresesinin kirasının düzenli olarak ödendiği, ödemelerde herhangi bir aksaklığın hiçbir zaman yaşanmadığı vurgulandı.
Takdir Manisalıların
Manisa Büyükşehir Belediyesinden söz konusu kararla ilgili açıklama yapıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kararının keyfi olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Manisa Büyükşehir Belediyemiz, kadınlarımız başta olmak üzere, her yaştan vatandaşımıza üretmeyi sağlamak, meslek edindirmek ve ürettiği ürünleri satabilme amaçlı kurslar vermektedir. Bu kurslarımızın bir kolu da tarihi Sinan Bey Medresesi’nde verilmektedir. Bu kurslarımızdan yılda üç kez (Yaz dönemi, güz dönemi ve kış dönemi) olmak üzere, her dönem ortalama 100 vatandaşımız yararlanmakta ve meslek edinmektedir. Vakıflar Bölge Müdürlüğünce tarafımıza ulaştırılan Sinan Bey Medresesi’ni boşaltın kararını keyfi olarak yorumluyor, takdiri değerli Manisalılara bırakıyoruz” denildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu