Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
23.12.2017 15:27

Sarıkamış Harekatı’nın 103'nci yıl dönümünde şehit olan 90 bin askerimiz Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği iş birliği düzenlenen programla Manisa’da anıldı. Kur’an-ı Kerim’ tilavetleri okunduğu, Sarıkamış türkülerinin seslendirildiği gecede milli mücadelemiz adına canlarını feda eden binlerce vatan evlâdı rahmet ve minnetle anıldı.

Tam 103 yıl önce Sarıkamış’ta 90 bin askerimiz zorlu iklim, arazi koşullarına, düşmana ve yokluğa karşı vatan uğruna canlarını feda etti. Kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin en hüzünlü olaylarından biri olan Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan askerlerimiz düzenlenen programla anıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen programı Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Öztürk Demir ve çok sayıda vatandaş takip etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MHP Yunusemre Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu ve Mevlithanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hafız Ahmet Aksoy tarafından, vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitlerimizin ruhuna ithafen Kur’an-ı Kerim’ tilavetleri okundu.
Rahmetle anıldı
Daha sonra ise Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Öztürk Demir bir konuşma gerçekleştirdi. Demir, çetin kış koşullarında Allahuekber Dağları'nda donarak şehit düşen kahraman vatan evlatlarını, rahmet ve minnetle andı. Demir’in ardından söz alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Cengiz Çakaloğlu, ise ‘Sarıkamış Harekâtı’ sunumu gerçekleştirdi. Sunumuyla Sarıkamış’ta yaşanılanları adeta zihinlerde canlandıran Çakaloğlu,”  Böyle bir ecdadın fertleri olarak bu vatan için, bu bayrak için yanmaya da hazırız, donmaya da her zaman hazırız” ifadelerinde bulundu.
Duygu dolu anlar yaşattı
Çakaloğlu’nun sunumunun ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği ekibi tarafından Sarıkamış türküleri seslendirildi.  Sarıkamış’ın dramına adanmış çok sayıda türkü, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
Ödülleri Takdim Edildi
Programda daha sonra ise Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen ‘ Bir Hilal Uğruna Doğan Güneşler’ projesi kapsamında Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Programın sonunda ise izleyenlere gecenin onur konuğu takdim edildi. Sarıkamış Harekâtı’nda şehit olan Aziz oğlu Mercan’ın torunu Mehmet Ali Örşan ve aile yakınlarına protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu