Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
17.01.2018 16:16

“Sanatı icra etmemize engel olmayın”
Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2009 yılı Şubat ayından beri MASMEK Kursları için kiralık olarak kullandığı Sinan Bey Medresesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğünün boşaltma tebliği göndermesi üzerine, medresede eğitim gören 233 kursiyer mağdur olmak istemediklerini dile getirerek, “Sanatı icra etmemize engel olunmasın. Bizler burada meslek öğreniyoruz” diyerek duygularını ifade ettiler.
Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2009 yılı Şubat ayından bu yana kiracı olarak hizmet verdiği ve MASMEK kurslarının verildiği Sinan Bey Medresesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün talebi üzerine boşaltılması gündeme geldi. Karar, kurs gören kursiyerler başta olmak üzere Manisalıların tepkisini çekti. Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, kursiyerler ve öğretmenler ile medresede bir araya geldi.
Boşaltıldıktan Sonra Ne Olacak?
Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Sinan Bey Medresesi’nin MASMEK kursiyerlerinin eğitim gördüğü bir yer olduğunu belirterek, “MASMEK kursiyerlerimiz burada meslek öğreniyorlar. Vatandaşın kullandığı bir eğitim yeri burası. Burada insanlar için yararlı bir iş yapıldığı düşüncesindeyim. Her şey ortada.  Burası boşaltıldıktan sonra ne olacak? Medresenin kapısını kapatın. 3 ay sonra gelin burayı tanıyamazsınız” dedi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy ise tarihe sahip çıkılması gerektiğini belirterek, medresede 233 kursiyerin meslek edindirme kursları gördüğüne dikkat çekti.
“Medresede zaten eğitim verilmiyor mu?”
Medresede birçok sanat dalında kurs gören vatandaşlar da Vakıflar Bölge Müdürlüğünün aldığı kararın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, düşüncelerini dile getirdiler.
Vildan Berki: Buranın kapatılmasını hiçbir zaman istemiyoruz. Tarihi bir mekanda adı gibi eğitim görüyoruz. Meslek ediniyoruz.
Adil Onur: “Kursiyerlerimiz burada hem meslek öğreniyorlar hem de aile bütçelerine de katkıda bulunuyorlar. Sıcak ve samimi bir ortamda burada eğitim veriliyor. Büyükşehir Belediyesi de bizlere her imkanı sağlıyor. Böyle bir yeri de okul yerine başka bir amaçla kullanmanın anlamı yok.
Halil Kaya: Sinan Bey Medresesinin kapatılmasını istemiyoruz. Başka amaçlarla kullanılmasındansa eğitim adına kullanılması daha anlamlı diye düşünüyorum. Bizlere meslek edinme adına imkan sağlayan Manisa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.
Nesibe Tezger: Ben burada 3 yıldır tutkal ile hamur çiçek yapımı konusunda kursiyerlere eğitim veriyorum. Sinan Bey Medresesinin kapatılmasını istemiyoruz. Dışarıdan gelen, üniversiteden gelen insanlar var, burada meslek öğreniyorlar. Tarihi bir mekanda sanat kurslarının verilmesi insanların da hoşuna gidiyor. Medreseyi buraya gelen insanlara da tanıtma fırsatımız oluyor.
Sabriye Çobanoğlu: Burası bizim evimiz gibi oldu. Kursiyerlerimizin meslek öğrendiklerini de yaptıkları ortaya çıkardıkları eserlerden görebilirsiniz. Biz burayı eğitim amaçlı kullanmaya devam etmek istiyoruz. Sinan Bey Medresesinin kapatılmasını istemiyoruz.
Ayşe Turan: Tarihi bir mekanda çalışmak güzel. Hem eğitim amaçlı kullanılıyor. Severek geliyoruz. Sanat icra ediyoruz. Kapatılmasın.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu