Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
07.02.2018 11:04

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Bahçeşehir Koleji’nin yeni açılacak olan Salihli kampüsünün tanıtım toplantısına katıldı. Bahçeşehir Kolejinin Salihli’de hizmet verecek olmasından mutlu olduğunu dile getiren Başkan Ergün, kolejin Salihli’de açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bahçeşehir Koleji’nin Salihli’de açılacak olan kampüsünün tanıtım toplantısı Lidya Sardes Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Bahçeşehir Kolejlerinin kurucusu Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ile okul idarecileri ve veliler katıldı. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Salihli kampüsü kurucu temsilcisi Serdar Elmacı yaptı. Elmacı, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Ardından Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ söz aldı. Salihli’de hizmet verecek olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını söyleyen Dağ, “Salihli’de açılacak kampüste, değerlerinden güç alan, yüzü dünyaya dönük, geleceğe dönük bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. Bahçeşehir Kolejlerinin kurucusu Enver Yücel ise, “Bu sene 50’nci yılımızı kutluyoruz. O günden bu güne çalışmalarını sürdüren Avrupa’nın en büyük eğitim kurumlarındanız. Tek işimiz eğitim. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Hedefimiz Türkiye’nin her noktasına kaliteli eğitimi götürebilmek” diye konuştu.  
“Gelişmişlik Eğitimle, Bilimle Mümkün”
Tanıtım toplantısında konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Ülkelerin gelişmişlik seviyesi, topla tüfekle değil, eğitimle bilimle mümkün. Bu hepimizin bildiği bir gerçek. Eğitimin olmadığı yerde cehalet, cehaletin olduğu yerde ise karanlık vardır. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz ve ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü bizlerin ışığı olmalıdır: “Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, başarı için en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fenin haricinde yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, delalettir." İşte bu sözün ve Büyük Önderimizin ışığından hareketle Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde eğitim görmeleri için üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getiriyoruz. Çocuklarımızın okul öncesi eğitimlerine katkı sağlamak, onların vatanını ve milletini seven birer birey olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla ilimiz genelinde Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerini hayata geçirdik. Salihli’mizde de Gümüşçayı’nda çocuklarımıza bu hizmeti veriyoruz. Bugün binlerce çocuğumuz ilimiz genelinde Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerimizde matematikten İngilizceye, satrançtan halkoyunlarına kadar geniş yelpazede çocuklarımızın okul öncesi eğitimlerine destek veriyoruz” dedi.
“MABEM’i 17 İlçeye Ulaştırdık”
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak gençleri de unutmadıklarını söyleyen Başkan Ergün, “Onları kötü alışkanlıklardan, kahve köşelerinden uzak tutmak, ders dışı vakitlerini faydalı bir şekilde geçirmelerini sağlamak için Gençlik Merkezleri ve MABEM kurslarımızı 17 ilçemizdeki gençlerimize ulaştırdık. Bugün itibariyle il genelinde 8 binin üzerinde gencimize bu hizmeti vermenin gururu içerisindeyiz. Salihli’mizde de gençlerimiz bu hizmetlerimizden en güzel şekilde faydalanıyor. Bildiğiniz gibi MABEM binasını kiralık olarak kullanıyoruz. Bunun için Atatürk Caddesi’ndeki Özel İdare İşhanı’nın yıkımını gerçekleştirdik ve buraya güzel bir proje hazırladık. Projemizin bir bölümünü Koordinasyon Merkezi, diğer bölümünü de MABEM binası olarak tasarladık. Geleceğimizin ve cumhuriyetimizin teminatı olan gençlerimizin yararlanacağı bu güzel projemiz kısa zamanda Salihlili evlatlarımızın hizmetinde olacak. Bugün itibariyle MABEM kurslarımız yüzde 98’lerin üzerinde başarı seviyesine ulaştı. Doğru yatırım, doğru çalışma yaparsanız başarı da kendiliğinden geliyor.
Tabi ki çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik hizmetlerimiz yalnızca eğitimle bitmiyor. Salihli’mizde çocuklarımızın aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri Masal Ormanı projemiz bitmek üzere. Manisa merkezindeki Atatürk Kent Parkı’nın bir benzerini inşallah Salihli’mize de kazandırmış olacağız. Salihli Belediyemiz işbirliğiyle gençlerimizin spora teşviki için önemli bulduğumuz Atatürk Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu, gençlerimizin kullanımına açıldı. Güle güle kullansınlar” diye konuştu.
Büyükşehir’in Projelerini Anlattı
Salihli’de gerçekleştirilen diğer çalışmalardan da bahseden Başkan Ergün, “Salihli’mizde çalışmalarımız bitmiyor. Ulaşımından yoluna, sosyal yaşam alanlarından altyapısına ilçemizin geleceğini en ince ayrıntısına kadar planladık. Bugün bu güzel toplantıya katılmadan önce Salihli’mize sözünü verdiğimiz Garaj önü ile Akhisar kavşaklarındaki ölümlü ve maddi hasarlı kazaların önüne geçecek kavşak çalışmalarımızı inceledim. Her şey yolunda gidiyor. Umarım kısa sürede bu çalışmalarımızı tamamlar ve Salihli’mizi önemli bir sorundan daha kurtarmış oluruz. Dileğim, bu güzel hizmetin açılışını da hep birlikte yapmaktır. Yine 34 milyon 770 bin lira gibi bir yatırımla Modern Pazaryeri, 600 araçlık Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı projemiz de hızla yükseliyor. Salihli’ye verdiğimiz sözleri yerine getirmenin huzuru ve mutluluğunu yaşıyorum. Vatandaşlarımızın her saatte dışarıya huzur ve güvenle çıkabilmeleri için prestij caddeleri projemizi hayata geçirdik. Salihlimizde de Avar ve Şüheda Caddelerimizde bu düzenlemelerimiz devam ediyor. Yaşayan bir Salihli için bu tür projeler önemli. Özetle Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli’yi bir adım daha ileriye götürmek, her saati renkli ve hareketli bir Salihli oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Salihli Belediye Başkanımız Sayın Zeki Kayda ile birlikte güzel Salihli’mize en güzel hizmetleri ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz” dedi.
Emeği Geçenlere Teşekkür Etti
Çocukları geleceğe hazırlayacak bu tarz eğitim kurumlarının çoğalması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Başkan Ergün, “Çünkü artık yeni nesil eğitim sistemi, ezbercilikten ve rutinden ibaret değil. Kodlama, robotik sistemler, yabancı dil, bilgisayar gibi teknolojinin getirdiği önemli yeniliklerin hızla eğitim sistemiyle entegre edilmesi kaçınılmaz bir gerçek. Bu nedenle bu noktada önemli hizmetler veren Bahçeşehir Koleji’nin Salihli’mizde hizmet verecek olmasından mutlu olduğumu belirtmek isterim. Manisa’da da geçtiğimiz yıl açılış gerçekleştirmiştiniz. Biz de okulun açılış sürecinde asfaltından otobüs duraklarına kadar ulaşım noktasında çalışmalar yapmıştık. Bu güzide eğitim kurumumuzun burada açılmasında emeği geçen Bahçeşehir Koleji’nin değerli yöneticilerine hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Bu önemli eğitim yuvasında hizmet verecek idareci ve öğretmen arkadaşlarıma ve öğrenim görecek öğrencilerimize de sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu