18.04.2018 11:11

Manisa Büyükşehir Belediyesinin en önemli eğitim hizmetlerinden bir tanesi olan MABEM’lerde kurs almak isteyen öğrenciler için Mayıs ayında seviye tespit sınavı düzenleneceği duyuruldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezinin (MABEM) faaliyetleri hakkında verdiği bilgilerde Milli Eğitim Kurumları ile yapılan işbirliği neticesinde Manisa’nın 17 ilçesinde ‘Sınav Tanıtım-Mesleki Rehberlik ve Motivasyon Seminerleri’ düzenlendiğini aktardı. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Manisa’nın 17 ilçesinde 160 derslikte yaklaşık 7 bin 500 öğrenciye TYT-AYT ve LGS alanında hizmet verdiklerini belirten Aksoy, ayrıca yoğun talebin karşılanması için büyük ilçelerde ikinci şubelerin açılmasının planlandığını da sözlerine ekledi. Aksoy, MABEM’in 10 yıllık tecrübesiyle her geçen yıl başarısını daha ileriye taşıdığını, ülkenin önde gelen lise ve üniversitelerine öğrenci yerleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.
“Geç kalmayın”
2018-2019 eğitim-öğretim yılında 17 ilçedeki şubelerinde eğitim görecek öğrenciler için ise 12 Mayıs 2018 tarihlerinde seviye tespit sınavının yapılacağını belirten Aksoy, şu ana kadar 3000 başvurunun alındığını, sınav başvurularının Nisan ayı sonuna kadar devam edeceğini ekledi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün eğitim öğretime verdiği önemin bir yansıması olan MABEM’in Manisa bünyesinde önemli bir açığı kapattığını ifade eden Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e tüm Manisalılar adına minnettar olduklarını belirtti.