Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
24.04.2018 17:54

Ülkenin en köklü festivallerinden bir tanesi olan 478’inci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı açılışıyla başladı. Açılış töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu tür organizasyonların kentin yurt içinde ve yurt dışında tanıtımı açısından büyük imkân sunduğuna dikkat çekerek, çeyrek asırdır kesintisiz olarak devem eden fuarın önemini vurguladı.

478'inci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali bu yıl 25'inci kez düzenlenen Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın açılışıyla birlikte başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'ndeki organizasyonun açılışına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış programında Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri bir konser verirken, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu da halk oyunları gösterisi sergiledi.
Hayırlı olmasını dilediler
Saygı Duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik birer konuşma yaptı. Protokol üyeleri düzenlenen organizasyonun önemine değinerek Manisa için hayırlı olmasını temenni etti.
Katılımcılara teşekkür etti
Açılış töreninde bir konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise fuarın çeyrek asırdır kesintisiz devam ettiğini belirterek, ”Manisa’mızın ve ülkemizin en köklü festivallerinden bir tanesi olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalimizin ve bu köklü festival kapsamında tam çeyrek asırdır kesintisiz devam eden Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın açılışı dolayısıyla sizlerle bir arada olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, açılışımızı onurlandıran değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Tanıtım açısından büyük önem taşıyor
Bu tür organizasyonların kentin yurt içinde ve yurt dışında tanıtımı açısından büyük imkân sunduğuna da dikkat çeken Başkan Ergün, ”Tarihiyle, doğal güzellikleriyle, tarımıyla ülkemizin en gözde şehirlerinden bir tanesi olan Manisa’mız, sürekli büyüyen ve gelişen sanayisiyle de, ülkemiz ihracatına en büyük katkı sağlayan iller arasında sürekli ilk sıralarda yer alıyor. Bu bağlamda böylesi önemli organizasyonlarda Manisa’mızın adının yer alması, hem üreticiyle tüketiciyi aynı platformda buluşturmaya fırsat sağlıyor, hem de şehrimizin adının yurt içinde ve yurt dışında tanıtımı açısından büyük imkân sunuyor” diye konuştu.
Firmalar açısından da önem taşıyor
Fuarın Manisa için olduğu kadar, firmalar açısından da önemine değinen Başkan Ergün, ”Ticari ihtisas fuarları kategorisinde gösterebileceğimiz Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı, Manisa’mız için olduğu kadar, firmalar açısından da önemlidir diye düşünüyorum. Çünkü ticari ihtisas fuarları, günümüz pazar koşullarında üretici ile tüketicileri, alıcı ile satıcıları bir araya getirebilen, bu gruplar arasında karşılıklı, yüz yüze bir ilişki kurulmasını sağlayabilen nadir aktivitelerden bir tanesi. Bu fuarlar sayesinde katılımcı firmalar, iş yaptıkları müşterileri ile yüz yüze iletişim kurmakta, onların firmaları ve ürünleri hakkında düşündüklerini ilk kaynaktan öğrenme şansına sahip olmakta ve firma tanıtımlarını bizzat müşterilerin kendilerine, araya başka herhangi kişi ya da kitle iletişim aracını sokmadan gerçekleştirebilmektedir. Bu noktada 25 yıldır kesintisiz bir şekilde devam eden bu önemli fuarı destekliyor, nice yıllar katılımın artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
Katkımız artarak devam ediyor
Manisa’nın yurt içinde ve yurt dışında en güzel şekilde tanıtılmasına büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa’mızda yaşayan hemşerilerimiz başta olmak üzere, şehrimize yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlere yaşanabilecek bir şehir sunmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra şehrimizin yurt içinde ve yurt dışında en güzel şekilde tanıtılmasına da büyük önem veriyoruz. Bu nedenle UNESCO tarafından insanlığın somut olmayan kültürel mirası olarak koruma altına aldığı Mesir Macunu Festivali’ne katkımızı arttırarak sürdürüyoruz. Bu vesileyle fuarın bugünlere kadar ulaşmasında SNS Fuarcılık başta olmak üzere, emeği olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara Manisa adına teşekkür etmek istiyorum. 478’inci Mesir Macunu Festivali ve 25’inci Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sağ olun, var olun” dedi.
‘Fuarcılığın gelişmesi için daha da çalışacağız’
Fuarın açılışıyla birlikte Manisa’nın 5 asırlık köklü festivali olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nde de ilk etkinliğin başladığını belirten Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, “İhtisas fuarlarının önemini biliyoruz. Bir tarım, bir sanayii ve turizm şehri olan Manisa’nın fuarcılık anlamında daha da gelişmesi için bugünden itibaren tekrar çalışmalarımızı başlatacağız. Fuarın hayırlı olmasını diliyor, destek veren katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Hep birlikte kurdeleyi kestiler
Konuşmaların ardından 25’inci Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Fuarda stant açan firmaları tek tek ziyaret eden protokol üyeleri, tanıtımı yapılan ürün ve hizmetler hakkında bilgiler aldı.
Büyükşehir Belediyesi fuarda yerini aldı
Çeyrek asırlık fuarda Manisa Büyükşehir Belediyesi de standıyla yer aldı. Protokol üyelerini Büyükşehir Belediyesi’nin standında ağırlayan Başkan Ergün, Vali Güvençer başta olmak üzere diğer protokol üyelerine Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü yatırımları hakkında bilgiler verdi. Kurum kuruluşların yanı sıra 130 firmanın yer aldığı fuar 29 Nisan tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu