Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
23.05.2018 12:26

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ile birlikte Bengütürk TV ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Web TV ekranlarında yayınlanan ‘Memlekette Ramazan’ programının konuğu oldu. Ramazan ayının manevi ikliminin hâkim olduğu coğrafyamızda geleneksel olarak sürdürülen etkinliklerden bahsedilen programda, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan dev yatırımlar da tek tek anlatıldı.

Bengütürk TV ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Web TV’nin ortak yayınında hazırlanan ‘Memlekette Ramazan’ adlı programının konuğu Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu oldu. Salihli Masal Ormanı Parkı’nda gerçekleşen programda Manisa’daki Ramazan heyecanını paylaşan Genç; bereket, rahmet ve mağfiret ayı olarak bilinen 11 ayın sultanı Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını dileyerek başladı. Ömer Tanrıöver’in sunduğu programda Genç ve Karaoğlu Ramazan Ayı coşkusunun birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesi temennisinde bulundu.
Masal Ormanı Parkı, Salihli’ye Kazandırıldı
Programın gerçekleştirildiği Salihli Masal Ormanı Parkı hakkında bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Salihli ilçemizde Gümüşçayı’nda 38 bin metrekarelik alan üzerinde çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz Masal Ormanı Parkı’nı hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yürüyüş yolları, oyun grupları, teleferik, zipline, masal kahramanları, aydınlatma elemanları gibi birbirinden farklı unsuru barındıran Salihli Masal Ormanı Parkı, 7’den 77’ye vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içerisinde vakit geçirebileceği bir mekan. İşte bakıyorsunuz, her tarafta vatandaşlarımız, çocuklarıyla birlikte Ramazan ayında burada güzel vakitler geçiriyor. Hem sportif faaliyetler yapılacak, hem de masal kahramanlarını yakından tanıyan çocuklarımız kültürel edinimler sağlayacak. Bölgede eşi olmayan bir park. Salihli’ye hayırlı olsun” diye konuştu.
Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu da, “Salihli Belediyesi’nin yönetim kadrosu olarak, eğitimci bir grubuz. Başkanımız Zeki Kayda ilk kez bu projeyi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e açtığında, Cengiz Başkanımızın da heyecan duyduğunu bizlerle paylaştı. Çalışmaların tamamlanmasıyla 19 Mayıs 2018 tarihinde açılışını gerçekleştirdik” dedi.
Genç, “Yatırımcı Bir Belediyeyiz”
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Salihli’de açılışını gerçekleştirdiği Masal Ormanı Parkı’nın yanı sıra birçok projeyi eş zamanlı olarak yürüttüğünü belirten Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Salihli’de ölüm kavşağı olarak bilinen noktada Köprülü Kavşak projesinin çalışmalarını başlattık. Sanıyorum ki Eylül ayı içerisinde bir kısmının açılışı yapılacak. Bunun yanı sıra Turgutlu ve Alaşehir ilçelerimizde de Köprülü Kavşak projelerimizin çalışmaları var. Bu yatırımlar devletin yaptığı yatırımlar fakat belediyelerin işbirliği ve başkanlarımızın ortak noktada buluşmaları ile bu yatırımları ilçelere kazandırıyoruz. Prestij caddeleri projelerimiz, altyapı ve üstyapıları ile ilçelere değer katan yatırımlar. Avar Caddesi tamamlandı, Şüheda Caddesi’nde çalışmalar sürüyor. Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı’nın inşaatının bulunduğu modern projemizde sona yaklaşıldı. Gençlik merkezimizin açılışını yapacağız yakında. Atatürk Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzunu, ilçemizin hizmetine sunduk. Salihli’de dur geç köprüleri vardı. Salihli Gediz ve Alaşehir köprüleri. Bunların birisini 33 diğerini 90 günde tamamladık. Artık, araçlar köprüden geçerken karşı taraftaki aracı beklemek zorunda kalmıyor. Yine Gümüşçayı’nda Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’miz var. 4 ila 12 yaş arasındaki çocuklarımız 8 farklı branşta eğitim alıyor. İl genelinde 7 binin üzerinde çocuğumuzu bu eğitimlerle geleceğe hazırlıyoruz. Bütçesinin yüzde 62’sini yatırımlara harcayan bir Manisa Büyükşehir Belediyesi var. Bunun neticesinde 2016 yılında 30 büyükşehir belediyesi arasında bütçe performansında 1’nci olan bir belediyeyiz, 2017 yılında da değişen kriterlerle birlikte 2’nci sırada yer aldık. 6 bin 500’e yaklaşan personelimizle; 1 milyon 400 binin üzerindeki vatandaşlarımıza gece gündüz demeden hizmet ediyoruz” diye konuştu.
Nesilleri Geleceğe Hazırlıyoruz
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, yatırımcı bir belediye olmanın yanı sıra kültürel faaliyetlere de oldukça fazla odaklandıklarını söyledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun özellikle hafta sonlarında çocuklara yönelik tiyatrolar sahnelediğini belirten Genç, “Belediyelerin bir diğer önemli görevi de genç nesli geleceğe hazırlamaktır. Bu noktada tiyatrolarımızla, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerimizle, MABEM eğitim kurumlarımızla gençliğimizin yanındayız. Onların başarısı, şehrimizin, ülkemizin başarısı olacaktır. Bu nedenle yatırımcı bir belediyecilikle, sosyal belediyeciliği aynı anda sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Salihli’de Ramazan Etkinlikleri
Programda Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu da ilçede gerçekleşen Ramazan ayı etkinliklerinden bahsetti. Ramazan ayı münasebetiyle her akşam bir mahallede iftar yemeğinde halkla buluştuklarını ve burada halkın sorunları ve istekleriyle ilgili görüşlerin dile geldiğini belirten Karaoğlu, “İftar yemeklerinin ardından, mahallelerimizde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Vatandaşlarımız hem Ramazan ayının iklimini daha yakından hissetmiş oluyorlar. Birlik beraberlik içerisinde programlarımıza 4 yıldır devam ediyoruz” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu