Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
06.09.2018 17:22

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim görerek üniversite ve liselere giriş sınavında başarı gösteren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Başarılı öğrencilere ödüllerini takdim eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında gönüllü ve özverili eğitim kadromuzla çocuklarınızı hayal ettikleri okullara ulaştırmanın çabası içindeyiz ve bundan sonra da bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin 17 ilçede hayata geçirdiği MABEM kursları, eğitim ve öğretim verdiği öğrencilerin sınavlarda aldıkları başarılarla göğüs kabartmaya devam ediyor.  Bu kapsamda MABEM’de eğitim gören yüzlerce öğrenci LGS ve TYT-AYT’ de önemli başarılar elde ederek seçkin eğitim kurumlarını kazandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından da başarılı öğrenciler için Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür Şube Müdürü Fırat Özcan, MABEM Müdürü Cihan Tibukoğlu, MABEM öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını öğrenci velilerinin adına Utku Karataş’ın babası Muzaffer Karataş yaptı. Karataş, MABEM’de tecrübeli ellerin hayatlarına dokunuşlarına her an şahit olduklarını belirterek, bu hizmeti sunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MABEM ailesine teşekkür etti. Dereceye giren öğrenciler adına söz alan Necdet Cura ise, MABEM sayesinde Türkiye’nin köklü liselerine, saygın üniversitelerine aklın ve bilimin ışığından şaşmayacak bir nesil gittiğini vurguladı. Cura’nın ardından söz alan MABEM Müdürü Cihan Tibukoğlu ise, başarılı öğrencileri tebrik ederek, yollarının açık olmasını diledi.
Başkan Ergün’ün Selamlarını İletti
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına öğrencileri selamlayarak konuşmalarına başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “MABEM kurslarımızda üniversite ve liselere girişte başarı gösteren öğrencilerimizi ödüllendireceğimiz bu güzel törenimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde 2015 yılı itibariyle tüm ilçelerimizde açılan MABEM, hem çok büyük bir aile olmuş, hem de başarı çıtasını her yıl daha da yükselterek gerek bizlerin, gerek de tüm Manisa’nın gurur kaynağı olmuştur. Bugün de burada toplanmamızın nedeni, çocuklarımızın MABEM’in özverili eğitmen ve idareci kadrosu gözetiminde sağladıkları başarılarını alkışlamak, onları çam sakızı çoban armağanı ödüllendirmektir” dedi.
Öğrencileri Tebrik Etti
Üniversite ve liselere giriş sınavında başarı gösteren öğrencileri tebrik eden Genç, “Bildiğiniz gibi, bu yıl yeni bir sistemle çocuklarımız sınavlara dahil oldular. İlköğretimdeki çocuklarımız için bu sınavın adı Liselere Geçiş Sınavı yani LGS oldu. LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte MABEM’li üç evladımız, üstün başarıyla öğrenci alan Galatasaray Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesini kazandı. Bunların yanı sıra birçok öğrencimiz İzmir Fen Lisesi, Bahçeşehir Koleji (yüzde 90 burslu), Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi, İzmir Atatürk Lisesi, Manisa Fen Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi gibi nitelikli liselere yerleşme başarısı göstererek hem ailelerine, hem de MABEM ailesine büyük bir gurur yaşattı. Hepsini bir kez daha tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum” diye konuştu.
 MABEM Öğrencileri Seçkin Eğitim Kurumlarında
MABEM’de eğitim gören yüzlerce öğrencinin LGS ve TYT-AYT’de önemli başarılar elde ederek seçkin eğitim kurumlarını kazandığını da belirten Genç”, Yüksek öğrenime gidecek evlatlarımız için de yeni sistemin adı Temel Yeterlilik Testi yani TYT ve Alan Yeterlilik Testi yani AYT olarak değişti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi 2017-2018 Eğitim öğretim döneminde TYT- AYT alanında da başarılı grafiğini sürdürerek yüzde 98,2 başarı elde etmiş; Boğaziçi, İstanbul, Ankara, Gazi, Marmara, İTÜ gibi ülkenin seçkin üniversitelerine öğrenci yerleştirmeyi başarmıştır. Bunların yanında Tıp Fakültelerine, Hukuk Fakültelerine, Siyasal Bilimlere, Hemşirelik, Mimarlık, Mühendislik gibi bölümlere yüzlerce öğrencimizi gönderiyor olmanın da mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” ifadelerinde bulundu.
Teşekkür Etti
Aynı inançla eğitime desteklerinin devam edeceklerini sözlerine ekleyen Genç, “Bizlerin bugün bir araya gelmesine vesile olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, MABEM eğitim kurumlarımızın değerli idareci ve öğretmenlerine, başarılarıyla göğsümüzü kabartan değerli evlatlarımıza ve tabi ki siz değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında gönüllü ve özverili eğitim kadromuzla çocuklarınızı hayal ettikleri okullara ulaştırmanın çabası içindeyiz ve bundan sonra da bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, çocuk kulüpleri, kreş ve gençlik merkezlerimizle 17 ilçemizin tamamında çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine katkı ve destek sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Genç, Emek Veren Herkesi Kutladı
LGS ve TYT-AYT sınavlarında başarı gösteren öğrencileri, onlara büyük özveriyle eğitim veren öğretmenleri ve idarecileri yürekten kutlayan Genç, “Bizlere güvenerek çocuklarınızı emanet ettiğiniz için siz değerli velilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere işaret ettiği Muasır Medeniyetler Seviyesine ulaşmanın yolunun eğitim ve çalışmaktan geçtiğini biliyoruz. Bu doğrultuda gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimlerine desteğimizi arttırarak devam ettireceğimizden şüpheniz olmasın. Hepinize törenimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun” dedi.
Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi
Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, başarı gösteren öğrencilere hediyelerini takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu