Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
28.02.2013 11:49

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’da bulunan hemşeri derneklerinin başkan ve yöneticileriyle Malta Parkı’nda bir araya geldi. Manisa’da düzenledikleri Hemşeri Dernekleri Festivali’nin ses getiren bir festival olduğunu belirterek emeği geçenleri kutladı. Başkan Ergün, Manisa Belediyesi’nin icraatları, hazırlanan projeler ve imar planı ile ilgili gelişmeler hakkında da hemşeri derneklerinin yöneticilerine bilgi verdi.

Manisa’da Hemşeri Dernekleri Festivali’nde dayanışma örneği sergileyen dernek yöneticilerini yemekte ağırlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti. Malta Parkı’nda düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Nursel Ustamehmetoğlu, Funda Solak, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç ile birlikte hemşeri derneklerinin başkan ve yöneticileri katıldı. Yemekte ilk olarak söz alan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, Hemşeri Dernekleri Festivali hakkında fikir ortaya çıktığında olur mu diye düşündüklerini belirterek, “Değerli belediye başkanımız, başkan yardımcılarımız ve kent konseyi yürütme kurulunda ki arkadaşlarımız bizi bu konuda teşvik ettiler. Bunun sonucunda da 17 derneğimizi bir araya getirmeyi başardık. Herkes bir şeyleri ayrıştırırken, biz bir şeyleri birleştirmek için uğraşıyoruz. Ortak akıl işte budur. Manisa’ya dışarıdan gelen, kentimizin kültürel zenginliğine fayda sağlayan çok değerli arkadaşlarımız var burada. Bugün Manisa’da yüz binlerce insan yaşıyor. Biliyorsunuz bizim “Manisadayız Manisalıyız” diye bir sloganımız var. Her şeyi daha yaşanabilir, büyüyen bir Manisa için yapıyoruz” dedi. Oluşturdukları Hemşeri Dernekleri Platformunu bir güç olarak kullanabileceklerini ifade eden Genç, “Ancak araya siyaset sokarsanız dağılma olur. Türkiye’de beş derneği bir araya getiren bir kent konseyi yok. Ama biz 17 derneğimizi bir arada topladık. Biz burada siyaset yapmıyoruz. Biz burada sadece birlikte olmanın, güçlü olmanın zevkini yaşayacağız. Bu nedenle bizleri bir araya getirmesinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hemşeri Dernekleri Festivali Ses Getirdi

Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de gecede yaptığı konuşmada yemeğe katılımlarından dolayı hemşeri dernekleri başkan ve yöneticilerine teşekkür etti. Manisa’da düzenledikleri Hemşeri Dernekleri Festivali’nde bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Manisa’da hep birlikte yaşıyorsak, havasını soluyorsak zaten hep birlikte olmalıyız. Bu birlik ve beraberliğimiz ile Manisa’da bir festivale imza attık. Bu festivalde büyük ses getirdi. Gerçekten de yapılan etkinlik yerini buldu. Hepinize katkılarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Hemşeri Dernekleri Mesir Festivali’nde

Mart ayı içerisinde yapılacak 473. Uluslar arası Mesir Festivali’nde Manisa’da bulunan hemşeri derneklerinin de yer alabilmesi amacıyla bir girişimde bulunduklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Yaptığımız mesir toplantılarında konuyu gündeme getirdik. Sayın valimizde bu konuya sıcak baktılar. Bu çerçevede hemşeri derneklerimiz Yeni Han’ın önünde bulunan boş alanda sergilerini açabilecekler ve her türlü ürünlerini orada sergileyebilecekler. Yine Mesir Festivali Kortej Yürüyüşünde de derneklerimiz isterlerse yöresel kıyafetleriyle yer alabilecekler. Bunlar güzel örnekler. Manisa’da hep birlikte yaşıyorsak, bu güzellikleri paylaşmalıyız” dedi.

Bu Oluşumda Siyaset Olmayacak

Manisa’da hemşeri derneklerini bir çatı altında topladıklarını ve bu oluşumun içerisinde kesinlikle siyasetin olmayacağını ifade eden Başkan Ergün, “Siyasetin girdiği noktada ayrımlar olacaktır. Bu birlikteliğin bozulmamasına hepimizin dikkat etmesi gerekir. Sizlerinde bu konuda hassasiyetle duracağınıza inanıyorum” diye konuştu.

Manisa Belediyesi’nin İcraatlarından Bahsetti

Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasında Manisa Belediyesi’nin icraatlarından bahsetti. Bugüne kadar yaptıkları hizmetler, projeler ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Öncelikle garaj projemizin devam ettiğini belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz aylarda temelini attığımız Oto Terminal Projemizin biliyorsunuz hafriyat ve temel aşamasında kendi ekiplerimiz çalıştı. Burada Manisa Belediyesi’ne önemli kar sağladık. Yine geçtiğimiz ay temelini attığımız KESS Viyadüklü Kavşak çalışmaları devam ediyor. Haziran ayında buranın da açılışını yapmayı planlıyoruz. Yine Güzelyurt mahallesinde 170 dönümlük Kent Park Projemizin Pazartesi günü ihalesi yapılacak ve iki ay içinde inşaatı başlayacak. Bu projeyi de 10 ayda tamamlamayı planlıyoruz. Burası içerisinde gençlerimizin, ailelerimizin her türlü aktivitelerde bulunabileceği bir proje olacak” dedi.

Biten Projelerimiz Mart Ayında Açılacak

Yapımı tamamlanan ve küçük işlerinin kaldığı projelerden de bahseden Başkan Ergün, “Laleli’de yapımını bitirdiğimiz ve gençlerimize kazandırdığımız Atatürk Gençlik Merkezi’nin çevre düzenlemesi tamamlandı, içerisinde küçük bir düzenlemesi kaldı. Bu projenin de Mart ayında açışlını yapacağız. Yine Türkiye’de bir ilk olan Çanakkale Şehitleri Anıtı da her şeyiyle tamamlandı. Mart ayı içerisinde bu projemizi de hizmete açacağız. Yeni Hal karşısında tamamladığımız Ulaşım Koordinasyon Merkezi hizmete başladı. Yine TOKİ 3 yanında adını Mümin Özkasap olarak meclisten geçirdiğimiz stadı da hizmete sunduk. Sporcularımız da bu tesislerden faydalanmaya başladılar. Bu iki projemizin de açılışlarını en kısa zamanda yapacağız” dedi.

Katlı Otoparklar Geliyor

Manisa’da her geçen gün daha da çok sorun haline gelen otopark sorununa çözüm arayışlarının da devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapmayı planladıkları katlı otoparklar ile ilgili olarak bilgi verdi. Subay Lojmanlarının olduğu bölgeye yapmayı planladıkları otopark ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden Başkan Ergün, “Geçtiğimiz hafta içerisinde TOKİ’den tapuları alarak devrini yaptık. bu projenin ihalesi de en kısa zamanda yapılacak. Burada tam otomatik sistemli 575 araçlık otopark inşaatını tahmin ediyorum Mayıs ayı içerisinde başlatacağız” dedi. Subay lojmanlarının yerinin teslim alınması neticesinde askeriyeye TOKİ’den 24 adet daire verildiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Bunun yanında Batı Kışla’da er karargâh binaları yapıyoruz. Buraya yaklaşık 4 Milyon TL harcıyoruz. Toplamda ise Subay Lojmanlarının olduğu yeri teslim almak bize 6,5 Milyon TL’ye mal oluyor. Bunun dışında daha üst yapı çalışmalarının maliyeti çıkacak” dedi. Emekliler Parkı’nda yerin altına iki katlı yapılacak otopark ile ilgili olarak ta bilgi veren Başkan Ergün, “Burada 40 araçlık bir otopark yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili Anıtlar Kurulu’ndan gerekli izinler alındı. Yerin altına otopark, üzerine ise çok güzel bir peyzaj düzenlemesi yapacağız. Bu iki projemiz otopark sorununu bir nebze de olsa çözecektir” diye konuştu.

Bedesten Meydanı ve Kapalı Çarşı Düzenlemeleri Devam Ediyor

Manisa’nın tarihi yapısına uygun olarak düzenlenecek olan Bedesten Meydanı’nda çalışmaların başladığına dikkat çeken Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Burada çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yürüteceğiz. Bu çalışmaları Mesir Festivaline yetiştirmek istiyoruz. Bunun yanı sıra Alaca Hamamı’nın etrafında yaptığımız kamulaştırmaların ardından burada da Kırmızı Ev restorasyonunu da gündemimize aldık. Burada da çalışmaları en kısa zamanda tamamlamayı planlıyoruz. Ayrıca ihalesini tamamladığımı Kapalı Çarşı düzenlemesi ve Kuyumcular Çarşısı’nda yarım kalan cephe yenilemeleri çalışmalarını da bu kapsamda en kısa zamanda başlayacağız” dedi.

Dere Üstü Kapamaları ve Peyzaj Düzenlemeleri

Uncubozköy’den başlayıp, Tarık Almış Spor Tesisleri ve Grand Medical Hastanesi’ne kadar uzanan derenin de ıslah çalışmalarının başladığını hatırlatan Başkan Ergün, “Burada yapa buz pisti olmak üzere çok güzel bir peyzaj düzenlemesini hayata geçireceğiz. Bu çalışmaları da yaz ayları içinde tamamlamak istiyoruz. Ayrıca Akmescit Mahallesi ile askeriye arasında kalan derenin de biliyorsunuz üzeri kapandı. Buranın da peyzaj projeleri hazırlanıyor. Dış Mahalle’de bulunan Haydar Deresi ile ilgili projelerimizde bitme aşamasına geldi. yine Dış Mahalle’de Şeyh Fenari Camii yanında bulunan alana da güzel bir sosyal alan kazandırdık. Orada da vakıflarla ilgili küçük bir problem var bunu da çözdüğümüzde bu parkta tam anlamıyla hizmete girmiş olacak” diye konuştu.

Çocuklara Trafik Eğitim Pisti

Belediye Başkanı Cengiz Ergün Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nin yan tarafında kalan alanda da çocuklar için Trafik Eğitim Pisti yapacaklarını ifade ederek, “Bunun da projesini tamamladık. Yer tesliminin ardından bu projenin de startını vereceğiz. Yine mahallelerimizde açtığımız Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri var. Bunlardan sonuncusu olan Güzelyurt Mahallesi ETV yanındakini tamamladık. Bozköy’de yapacağımız ve Barbaros Mahallesi’nde yapacağımız Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerinin prosedürleri devam ediyor” diye konuştu.

Her Mahalleye Eşit Hizmet

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Değişiyor” sloganını da hatırlatarak, “Biz bu değişim çerçevesinde her mahalleye eşit hizmet götürmek için çalışıyoruz. Tabi bu hizmetler doğru planlama ve parayla yapılıyor. Ben her zaman söylüyorum ve bunu da söylemekten büyük gurur duyuyorum. Göreve geldiğimizde 65 Milyon TL ile aldığımız Manisa Belediyesi’nin bütçesini bugün itibariyle 168 Millyon TL’ye taşıdık. Manisa’da toplanan gelirleri, yine Manisa halkının hizmetinde kullanıyoruz. İnşallah 2013 yılında yeni rekorlara imza atarak, daha güzel projeleri kentime kazandıracağız” dedi.

İmar Planı Manisa’nın Geleceği İçin Önemli

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının sonunda İmar Planı konusuna da değindi. Manisa’da 30 yıldır yapılmayan imar çalışmasını başlattıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Meclisimiz bununla ilgili iptal kararı aldı. Tabiî ki biz mecliste alınan karara saygılıyız. Sonuçta bunun takdirini Manisalılar yapacaktır. Ama biz yılmadık. Biz yine çalışmalarımızı yapacağız. Ben bu işe vücudumu koyduğumu daha öncede söyledim. Gelin sizde elinizi taşın altına koyun diye çağrıda bulunduk. İmar Planı Manisa’nın geleceği açısından büyük önem taşıyor. Gelin Manisa’nın menfaati için bu planı hep birlikte yapalım” dedi. Yaptığı bu çağrıların karşılık bulacağına da inandığını ifade eden Başkan Ergün, “Geçtiğimiz hafta CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Erkenci, yaptığımız açıklamalardan memnun olduğu şeklinde fikirlerini belirtmiş. Tabi bu plan hemen hazırlanmıyor. İki senedir yaptığımız çalışmalarla bu plan belirli bir noktaya gelmişti. Manisa’da artık müteahhitler arsa bulmakta zorlanıyor. Manisa’nın önünü açmak adına hepimiz bir masa etrafında birleşmeliyiz” diye konuştu.

Dernek Yöneticilerinin İstek ve Sorunlarını Dinledi

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının ardından tek tek söz alan dernek başkanların ve yöneticilerinin istekleri ile birlikte sorunlarını dinledi. Bir dernek yöneticisinin Oda ve Dernekler Binası ile ilgili sorusuna da cevap veren Başkan Ergün, Oda ve Dernekler Binası Projesi’nin hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, “Bu projemizi belediyenin kendi kaynakları ile yapacağımızı söylemiştik. Bu projeyi de biran önce hayata geçirmeyi planlıyoruz. Oda ve derneklerimizi bir çatı altında toplayacak bu projeye büyük önem veriyoruz. Bu projemizi de en kısa zamanda hayata geçirerek, hizmete sunacağız” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu