07.03.2013 11:44

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle bir açıklama yaptı. Başkan Ergün, “Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarından biridir” dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Milli değerlerimiz ve inancımız içerisinde kadının; her birimizin hayatında en değerlilerimiz olarak analık sıfatı başta olmak üzere; sevginin, merhametin ve fedakarlığın timsali olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Millet olarak bizler, geçmişten günümüze her daim, kadına değer ve önem veren bir millet olamuşuzdur ve bu özelliğimizin de devam edeceği inancını taşıyorum. Bugün Türkiye'de kadınların birçok sorunu vardır. Öte yandan kadının sadece cinsel meta olarak görüldüğü ahlaksızlıklara da hem toplum olarak hem devlet olarak asla müsaade etmemeliyiz. Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Manisa Belediyesi olarak MASMEK bünyesinde açtığımız kurslarla, kadınlarımızın el becerilerini ve kişisel gelişimlerini destekleyici eğitimler vermekteyiz. Amacımız Manisa’da yaşayan kadınlarımızın kurslarda edindikleri becerilerle ürettiklerini satıp, ev ekonomisine katkı sağlamalarıdır. Böylece kadının ekonomik özgürlüğüne kavuşmasını sağlamaktır.”

Şiddete karşı hükümet tedbir almalı

Eşlerin uyguladığı şiddet ve töre diye bilinen cahiliye alışkanlıklarının kadınların yaşadığı en büyük sıkıntı olduğuna da dikkat çeken Başkan Ergün, “Devleti yönetenler bu sıkıntılarla ilgili hem sosyal hem de hukuki tedbirler almalıdır. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.