Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
30.10.2018 14:13

Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıl dönümü dolasıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Konservatuarı iş birliğinde kutlama programı düzenlendi. Kutlama programında Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı yurdun her köşesine ait ezgilere yer verirken, Şehir Tiyatrosu da sahnelediği oyun ile Manisalılara duygu dolu anlar yaşattı. Düzenlenen programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerin ‘Cumhuriyet’ olduğunu vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. Yıldönümünü kutladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıl dönümü dolayısıyla ülkenin dört bir yanında kutlama programları düzenleniyor. Manisa’da da fener alayının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Konservatuarı iş birliğinde kutlama programı düzenlendi. Programı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Burak Aslay ve Şehnaz Başaran, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Daire Başkanları, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk ve vatandaşlar takip etti.
Coşku, İnanç ve Bağlılıkla Kutluyoruz
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün büyük Türk milletinin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yönetim şeklini belirlediği en büyük bayramımızı Cumhuriyet Bayramını 95 yıl önceki coşku, inanç ve bağlılıkla kutluyoruz. Bugün; bize hükmeden, bizi tutsak etmeğe çalışan gafillere, bütün dünyanın gözü önünde meydan okuduğumuz günün yıldönümüdür. Bugün bizim, bugün aziz Türk Milletinin bayramıdır” dedi.
“Ya İstiklal Ya ölüm!”
Türk milletinin milli mücadele döneminde yaşadığı zor günleri bir kez daha gözler önüne seren Başkan Ergün, “Yıl 1918. Anadolu kan ağlıyor. Elde hiçbir şey yok; ne top, ne tüfek ne de derli toplu bir kuvvet, şartlar ağır. Anadolu insanı her şeyini yitirmiş ama umudunu yitirmemiş. İşte böyle bir ortamda 1919’da Samsun ufuklarında bir güneş doğar ve dalga dalga tüm Anadolu’ya yayılır. Tüm Anadolu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün peşinde dişiyle, tırnağıyla,  canıyla, kanıyla bu mücadeleye katılır. Bu millet teslim olur mu düşmana, bu topraklar bin yıllık kardeşliğe alışıktır da alışmamıştır teslimiyete ve tutsaklığa, Herkeste aynı inanç, herkeste aynı duygu, herkeste aynı söz: “Ya İstiklal Ya ölüm!” dedi.
“En Büyük Miras ve Vazgeçilmez Bir Değer”
Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerin ‘Cumhuriyet’ olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” dedi.
“Buna Hiçbir Güç Engel Olamayacak”
Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlediğine belirten Başkan Ergün, “Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Yeter ki bizler Atatürk'ün mirası olan ilkelerinden, bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmayalım. Bu anlamlı ve büyük günü kutlarken, Cumhuriyetin ve milli iradenin önemini en iyi şekilde idrak etmemiz gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“Cumhuriyetin önemini vurguladı”
Cumhuriyetin en büyük erdeminin Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesi olduğunu belirten Başkan Ergün, “Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Bizler, çocuklarımızı ve gençlerimizi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı vatan ve millet sevgisiyle dolu insanlar olarak yetiştirmeye çalışıyoruz, çünkü Atatürk’ün bize armağan ettiği ve “En büyük eserim” dediği cumhuriyet, onların omuzlarında yükselecektir” dedi.
“Ne Mutlu Türküm Diyene”
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümünü kutlayarak konuşmasını sonlandıran Başkan Ergün, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. Yıldönümünü bir kez daha kutluyor, ülkece aydınlık, güzel yarınlara ulaşmamız temennisiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene!” ifadelerinde bulundu.
Büyük Beğeni Topladı
Başkan Ergün’ün konuşmalarının ardından ilk olarak Aylin Eralp sahne aldı. Eralp’a Sener Akıncı şefliğindeki orkestra eşlik etti. ‘Bülbülüm Altın Kafeste’, ‘Lale Devri’, ’Vardar Ovası’ gibi birbirinden seçkin parçaları seslendiren Eralp’in konseri büyük beğeni topladı.
Duygu Dolu Anlar Yaşattı
Eralp’in konserinin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Dans Topluluğu sahne aldı. Ülkemizin farklı bölgelerine ait halk oyunlarını sahneleyen topluluğun gösterisini vatandaşlar ilgiyle takip etti. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından Hazar” adlı oyun sahnelendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Selim Can Doğancı ve Batuhan Nil’in yazdığı oyun izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Gecenin kapanış konserini Hasan Başkaya verdi. Başkaya’nın seslendirdiği hareketli şarkılara meydanda yer alan vatandaşlar hep bir ağızdan eşlik etti. Bunun yanı sıra yapılan havai fişek gösteri de geceye renk kattı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu