Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
15.03.2013 18:20

Belediye Başkanı Cengiz Ergün mahalle ziyaretlerine Adnan Menderes Mahallesi’ni ziyaret ederek devam etti. Sedat Altuntaş Camii’nde düzenlenen lokma hayrına katılan Başkan Ergün’e, camii derneği Manisa Belediyesi tarafından yaptırılan şadırvan ile birlikte cami duvarları ve ışıklandırmalar nedeniyle teşekkür etti. Burada ayrıca Adnan Menderes, Akpınar, Turgut Özal, Nurlupınar, Kazım Karabekir ve Ahmet Bedevi Mahalle Muhtarlarıyla da bir araya gelen Başkan Ergün, mahallelerin sorunları hakkında muhtarlardan bilgi aldı.

Haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Adnan Menderes Mahallesi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, burada Sedat Altuntaş Camii’nde düzenlenen lokma hayrına katıldı ve muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Ergün’e Adnan Menderes Mahallesi’ni ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Belediye Meclis Üyeleri Sezai Gürcan, Hüseyin Köroğlu, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Papuçcuoğlu ile birlikte daire müdürleri de eşlik etti. Başkan Ergün Sedat Altuntaş Camii’nde Manisa Belediyesi tarafından yaptırılan şadırvan ile birlikte cami duvarları yenilenmesi ve ışıklandırmalarını inceledi. Cami derneği yöneticileri, camiye yapılan destekler nedeniyle Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Başkan Ergün daha sonra Adnan Menderes, Akpınar, Nurlupınar, Turgut Özal, Kazım Karabekir ve Ahmet Bedevi Mahalle muhtarları ile bir araya gelerek mahallelerinde ki eksiklikler hakkında bilgi aldı.

Asfalt Sorunu Yaz Aylarında Çözülecek

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, muhtarların mahallelerin de bazı bölgelerin asfaltsız kaldığını belirtmesi üzerine, asfaltsız bölgelerin programları dâhilinde olduğunu belirterek, “Bildiğiniz üzere iki yıldır asfaltlama da rekor kırıyoruz. Kentimizde bulunan 57 mahallemizin asfaltlanmasını büyük ölçüde tamamladık. Ancak geçtiğimiz dönemde yağışların başlaması nedeniyle bazı bölgelerimizde eksiklikler kaldı. Eksik kalan bölgeler programımız da var. Asfalt sezonunun açılması ile birlikte eksik kalan yerleri de tamamlayacağız. Bu konuda mahalle sakinlerimizin içi rahat olsun” dedi.

Üst Geçitlerin Yüksek Olması Bizim Elimizde Değil

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Nurlupınar ve Akpınar Mahallesi tren hattı üzerinde Manisa Belediyesi tarafından yaptırılan üst geçitlerin yüksek olması konusunun gündeme getirilmesi üzerine de bir açıklama yaparak, “Bu konu bizim elimizde değil. Bu geçitlerin yüksekliğini Devlet Demir Yolları belirledi. Vatandaşlarımız bu konuda haklı olabilirler. Ancak biz üst geçitleri verilen ölçüler dâhilinde yapmak zorundaydık” dedi.

DSİ Dereleri Kapatmamıza Engel

Bölgeden geçen bazı derelerin üstlerinin kapatılması noktasında da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Biliyorsunuz Manisa’da Dış Mahalle, Akmescit gibi mahallelerde birçok derenin üstünü kapatarak rekreasyon alanına çevirdik. Ancak bu bölgeden geçer derelerin üstünün kapatılması bizim elimizde değil. Bu konuda DSİ’den izin almak gerekiyor. Ancak DSİ derelerin üstünün kapatılmasına izin vermiyor. Eğer bu konuda izin alabilirseniz biz üzerimize düşen görevi yerine getiririz” dedi.

Muhtarlara Bölge Hastanesi’ni Sordu

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahalleyi ziyaretinde bölgede yapılması planlanan Bölge Hastanesi’ni de muhtarlara sordu. Bölge Hastanesi yapılması planlanan alanın tapusunu 2,5 yıl önce teslim ettiklerini hatırlatan Başkan Ergün, hastanenin halen yapılmadığını söyledi. Mahalle muhtarları da yapılması planlanan hastane ile ilgili herhangi bir gelişme olmadığını ve kendilerinin de hastanenin yapılmasını sabırsızlıkla beklediklerini söylediler.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu