Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
04.11.2018 17:11

MHP Manisa İl Başkanlığı, yerel seçimler öncesinde parti teşkilatlarının katılımıyla İstişare Toplantısı düzenledi. Toplantıda partililere seslenen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi döneminde ortaya koydukları hizmetleri anlattı. Başkan Ergün, “İşgal ettiğimiz makamlar, devletimizin imkanlarına sahip çıkmayı, liderimiz Devlet Bahçeli’yi en güzel şekilde temsil etmeyi, üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum yarım asırlık çınar Milliyetçi Hareket Partisi bayrağını zirvede tutmayı gerektiren makamlar olduğunun bilincindeyiz. Bu çizgimizi hiç bozmadık bozmayacağız” dedi.

MHP İl Başkanlığı İstişare Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, MYK Üyeleri Volkan Dudu, Özgür Bayraktar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Balaban, Kadın Kolları Başkanı Hediye Özsoy, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Selendi Belediye Başkanı Yasin Dumlupınar, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Yunusemre İlçe Başkanı Buğra Çelikkanat, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, belediye başkan aday adayları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
“İlk 5 yılda yaptıklarımızı hayal bile etmiyorlardı”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi’ni “Türk, Türkçü ve Atatürkçü” olarak tanımladı. Öztürk’ün konuşmasının ardından kürsüye Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün davet edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 2009 yılından bu yana Milliyetçi Hareket Partisi’nin bayrağını Manisa’da en güzel şekilde dalgalandırmak, bu bayrağı layık olduğu yerde, yani en yüksekte tutmak için mesai arkadaşlarıyla birlikte canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Ergün, “Elektrikleri kesilen, alacaklıların kapısında beklediği bir belediyeden bütçe rekorları kıran, şehrin kanayan yaralarına merhem olan ve bugün 17 ilçesine ve 1088 mahallesine hizmet ulaştıran bir belediye olmanın haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz. 60 milyonluk bütçesi olup, 96 milyon borcu olan Manisa Belediyesini devraldığımızda art arda bütçe rekorları kıracağımızı, borçsuz ve üreten bir belediye haline getireceğimizi birçok kesim hayal bile etmiyordu. Biz bunu başarmanın haklı gururuyla ilk 5 yılımızı geride bıraktık ve Manisa’mıza Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, rekor asfalt ve kaldırım çalışmaları, yeni ve modern otoparklar, yepyeni bir Cumhuriyet Meydanı, tarihi bina restorasyonları gibi şehrimizin tarihi güzelliğini ortaya çıkaracak projeleri Manisa’mıza kazandırdık” dedi.
“Altyapıya büyük önem veriyoruz”
Tarihler 2012 yılını gösterdiğinde Manisa’yı büyükşehir yapan bir yasa çıkarıldığını hatırlatan Başkan Ergün, “Genel Başkanımızın ve sizlerin, bizlere olan güveni ve desteği ile Manisa’nın ilk büyükşehir belediye başkanlığı görevini Manisalılar, bizlere teslim etti. Sıfırdan bir büyükşehir kurulumu, sıfırdan bir MASKİ oluşumu, yeni görevlere atamalar gibi oldukça uzun, meşakkatli bir büyükşehir yapılanma sürecini vatandaşımıza sancısını yansıtmadan yerine getirdik. Bu süreci tamamladıktan sonra 17 ilçemizde vatandaşlarımıza en güzel hizmetleri ulaştırmanın planlamasını yaptık ve hızla kolları sıvadık. Bugün altyapıya tabiri caizse “öcü” gözüyle bakan yöneticilerin aksine ciddi anlamda altyapı yatırımı yaparak, vatandaşımızın içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağı yeniledik. Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için ilkesinden hareketle vatandaşlarımıza zehir olabilecek içme suyu vermeyelim düşüncesiyle bunları yaptık. Köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinde kanalizasyonu bulunmayan içler acısı durumda olan bölgelerimiz vardı. Bugün birçoğunu tamamladığımız ve hala devam eden MASKİ Genel Müdürlüğümüzün altyapı çalışmalarıyla, Manisa’mızın geleceğine güzel bir yatırım yaptık. Bu çalışmalarımızla Manisa Büyükşehir Belediyemiz “En fazla altyapı yatırımı yapan belediye” MASKİ Genel Müdürlüğümüz de “En çok arıtma tesisi yapan kurum” ödülüne layık görüldü. Aldığımız bu ödül, yalnızca bizlerin değil, Milliyetçi Hareket Partimizin “Üretken Belediyecilik” ilkesine verilmiş bir ödüldür. Biz partimizin ilkelerine uygun hareket ettik ve etmeye de devam ediyoruz” diye konuştu.
“Şehre değer katacak eserler”
Yolu olmayan, asfaltı olmayan, köprüsü olmadığı için bölünen mahallelerin yaptıkları çalışmalarla çağ atladığını ifade eden Başkan Ergün, “Geride bıraktığımız yaklaşık 4,5 yıllık sürede ilimiz genelinde 320 milyon liralık yatırımla 3 bin 500 kilometrenin üzerinde asfalt çalışması yaparak, Manisa’mıza modern yol ağları kazandırdık. Köylerimiz, mahallelerimiz yazın tozdan, kışın çamur deryasından kurtulsun düşüncesiyle 150 milyon gibi bir bütçe ayırarak, bugüne kadar 5 milyon 500 bin metrekareye ulaşan parke taşı döşeme çalışması gerçekleştirdik. Manisa’mız merkezinde şehrimizin 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömdüğümüz Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi, Türkmen Beyimizin adını verdiğimiz Devlet Bahçeli Kavşağı, Atatürk Kent Parkı, Tarık Almış Spor Tesisleri, 560 AraçlıkTam Otomasyonlu Otopark, Atatürk Gençlik Merkezi, MASKİ-Oda Dernekler Binası ve İş Kuleleri, 17 ilçemizde Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, Mabem, Gıda Bankaları, Bülent Koşmaz Otoparkı ve Parkı, modern araç filoları gibi yüzlerce projeyi bu süreçte hayata geçirdik. Turgutlu, Salihli, Selendi, Sarıgöl, Alaşehir ve Kula ilçelerimizde yine çok sayıda proje ve hizmetimiz hayat buldu. Bunları tek tek saymaya zamanımız yetmez. Bu saydıklarım tamamladığımız projeler. İlk etabını tamamladığımız Turgutlu Kavşağı, Alaşehir, Salihli kavşakları gibi yapımı devam eden ve akabinde planladığımız projelerimiz de şehrimize değer katacak olan önemli eserlerdir. Bunu da belirtmek istiyorum” dedi.
“Aldığımız ödüller ve Manisalıların teşekkürü gurur madalyamız”
Bulundukları makamın önemini bildiklerini de vurgulayan Başkan Ergün, “İşgal ettiğimiz makamlar, devletimizin imkanlarına sahip çıkmayı, liderimiz Devlet Bahçeli’yi en güzel şekilde temsil etmeyi, üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum yarım asırlık çınar Milliyetçi Hareket Partisi bayrağını zirvede tutmayı gerektiren makamlar olduğunun bilincindeyiz. Bu çizgimizi hiç bozmadık bozmayacağız. Bizler, “Önce ülkem ve milletim, sonra partim” diyen bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin temsilcileri olarak, Manisa’mıza hizmet sevdasıyla çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. İlaçlamadan sosyal yardım projelerine, kırsal hizmetlerden ulaşıma, asfalttan parke taşına, Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün büyük projelerine kadar bugün itibariyle Manisa’mıza tam tamına 2 milyar 500 milyonu bulan bir yatırım yaptık. Eski parayla anlatmak gerekirse 2 buçuk katrilyon gibi bir miktardır bu. Helali hoş olsun Manisa’mıza. Ortaya koyduğumuz planlı, disiplinli ve işini takip eden çalışma anlayışımızla uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Manisa Büyükşehir Belediyesinin kredi notunu “AA” olarak açıklamış. Belediyemizin güvenilirliğini en üst seviyelere çıkarmıştır. Yine 2015 yılında 30 büyükşehir belediyesi arasında bütçesini en iyi kullanan belediyeler arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi 1. olmuş, 2016 yılında da 2. olarak doğru yolda olduğunu ulusal çapta kanıtlamıştır. Tarafsız araştırmalarda, anket ve analizlerde gerek şahsım, gerek Manisa Büyükşehir Belediyesine gösterilen ilgi ve teveccühün yanında Manisalıların bizlere teşekkürü, yüzlerindeki samimi tebessüm bizler için gurur madalyası oluyor” diye konuştu.
“Ne mutlu Türküm diyene”
Başkan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu kutsal toprakların aziz şehitlerimiz ve kahraman atalarımızdan bizlere miras kaldığı şuur ve bilinciyle mirasımıza ve emanetimize sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz. Bizler yokluklar içinde destanlar yazan bir milletin çocuklarıyız. Miras aldığımız bu toprakların bugünün ve yarınlarının daha huzurlu, mutlu ve güvenle yaşanan vatan parçası olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu başkomutanımız büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere işaret ettiği Muasır Medeniyetler seviyesine ulaşmanın yolunun çalışmaktan geçtiğini biliyoruz ve Kurtuluş Savaşı veriyormuş gibi çalışarak çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini güven altına almaya çalışıyoruz. Gelecek nesillerden beklentimiz ailesine, vatanına, bayrağına sahip çıkmalarıdır. Arkamızda “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyen nesiller bırakırsak bundan onur ve gurur duyarız. Bu duygularla bugün gerçekleştirilen bu güzel toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, ülkemizin sigortası Milliyetçi Hareket Partimizin başarılarının kat kat artarak devam etmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Hepinizi bir kez daha sevgiyle saygıyla selamlıyorum, Allah’a emanet olun. Ne mutlu Türküm diyene!”
Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Gündeme İlişkin Bilgiler Verdi
Başkan Ergün’ün ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım konuştu. Önümüzde yerel seçimlerin olduğunu ve bu sebeple Manisa’da olduklarını belirten Yıldırım, MHP’nin devletin ilelebet payidar kalması için kurulmuş bir parti olduğunu söyledi. MHP’nin kuruluş gayesinde bugüne kadar hiçbir esneme olmadığını vurgulayan Yıldırım, atacakları her adım ve yapacakları her hamlenin ülkesin bekasıyla paralel olduğunu dile getirdi. Siyasi gündeme ilişkin partilileri bilgilendiren ve MHP’nin izlediği yol haritası hakkında bilgiler veren Yıldırım, yerel seçim sürecinde yapılacak çalışmaları da anlattı. Yıldırım’ın konuşmasının ardından partililer, akıllarındaki soru işaretleriyle ilgili sorular yönelttiler. Soruların da yanıtlanmasının ardından toplantı son buldu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu