Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
18.03.2013 15:11

TÜRK ve dünya tarihine tarihin en büyük kara savaşı olarak geçen Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü, yurt genelinde olduğu gibi Manisa’da da bir dizi etkinlikle kutlandı. Garnizon Şehitliği’nde başlayan anma töreni, Özel MOSB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Program sonunda Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından iki şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü nedeniyle Manisa'da program düzenlendi. İlk olarak sabah erken saatlerde Garnizon Komutanlığı’na bağlı askeri şehitlikte tören düzenlendi. Törene Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutan Vekili Piyade Albay İsmail Polat, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Hasan Eryılmaz, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi dernekleri, daire müdürleri ile askeri erkan katıldı. Şehitlikteki anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehitler için 3 pare saygı atışı yapıldı. Törende Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü sebebiyle yayınladığı mesaj okundu. Törende Vali Halil İbrahim Daşöz, şehitlik defterini imzaladıktan sonra eşi Nilgün Daşöz ve Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte şehit mezarlarını gezerek karanfil bıraktı. Şehitlik mezarlığını ziyaret eden şehit yakınları ile öğrenciler şehitlerin mezarlarını tek tek karanfil bırakarak dua ettiler.

Şehit ailelerini duygulandıran tören

Şehitlikte düzenlenen törenin ardından Polis Şehitliği de ziyaret edilerek, şehitlerin ruhuna ithafen dualar okundu. Ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki halı sergisi gezildi. Tören, Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Endüstri Meslek Lisesi tarafından Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda “Adsız Kahramanlar“ isimli oratoryo gösterisi sahnelendi. Öğrencilerin Çanakkale Zaferi’nde isimlerinden fazla söz edilmeyen kahramanları canlandırdıkları oratoryo gösterisini davetliler uzun süre ayakta alkışladılar. Oratoryo gösterisinin ardından Vali Halil İbrahim Daşöz, 17 Ağustos 2011 tarihinde Hakkari’de şehit olan Uzman Çavuş Turan Kurt ile 26 Haziran 2011 günü Van’ın Saray ilçesinde şehit olan P.Kd. Başçavuş Erkan Durukan’ın ailelerine Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası ile beratları teslim edildi. Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt’un ismi okunduğu sırada protokolde oturan oğlu Furkan Kurt gözyaşlarına hakim olamadı. Annesi Şerife Kurt oğluna sarılarak sakinleştirdi. Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt’un Devlet Övünç Madalyası ile Beratını oğlu Furkan Kurt ile annesi Şerife Kurt alırken, şehit Kd. Başçavuş Erkan Durukan’ın Devlet Övünç Madalyası ile Beratını oğulları Doğukan, Efe ve eşi Emine Durukan aldı. Vali Halil İbrahim Daşöz, madalya töreninde yaptığı konuşmada, “Şehitlik bizim için çok önemli bir mertebedir. Bizim amacımız şehitlerimizin bize bıraktığı bu vatanı yüceltmek ve korumak, geri bıraktığı yakınlarına ise kendi ailemiz gibi bakmaktır.’’ dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu